Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Zelf een vloer leggen

Zelf een vloer leggen

Wanneer u een nieuwe vloer wilt leggen in uw woning, kunt u ervoor kiezen om deze vloer te laten leggen door een stoffeerder of klusjesman, maar dit vanzelfsprekend ook zelf doen. Het zelf leggen van een vloer vergt echter wel het nodige geduld en ervaring, omdat het niet altijd even makkelijk is om bijvoorbeeld zelf een stoffen vloerbedekking te leggen, een laminaatvloer of misschien wel het leggen van een tegelvloer. Daarbij vergen sommige soorten vloeren bepaalde materialen om de vloer te kunnen leggen. Bij een laminaatvloer heeft u bijvoorbeeld een bepaald soort snijder nodig om de planken laminaat op de juiste lengte te maken. Ook een vloerbedekking van stof is niet altijd te knippen met huis-, tuin- en keukengereedschap. Laat u hierover goed informeren, voor u zelf bezig gaat met het leggen van een vloer.

Tips bij het leggen van een vloer in een nieuwbouwwoning
Het is allereerst sterk aan te raden om u te laten adviseren bij het leggen van een nieuwe vloer in uw nieuwbouwwoning. Een aanbieder van vloeren heeft vaak een goed beeld van de haalbaarheid om de vloer zelf te leggen. Zo is kliklaminaat relatief eenvoudig te leggen, door het klikmechanisme waarover dit type vloer beschikt. Daarnaast kunt u zichzelf vooraf inlezen en bijvoorbeeld online video’s bekijken om een beeld te krijgen van het leggen van de vloer.

Mocht u toch twijfelen, probeer dan toch de hulp in te schakelen van een erkend klusjesman. Zo weet u zeker dat de vloer op de juiste manier gelegd wordt en u achteraf geen spijt krijgt.

Bron: Hetwaarehuis.nl