Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Wat te doen bij een verstopte afvoer?

Wat te doen bij een verstopte afvoer?

1 November, 2018

U woont in Groningen en u heeft last van een daklekkage? Of een verstopte afvoer in de keuken? Problemen als deze zijn altijd erg vervelend. Het liefst wilt u hier direct vanaf, voordat de schade groter wordt en hiermee ook de kosten oplopen. Het is dan ook raadzaam om een loodgieter in Groningen in te schakelen. Ook bij stankoverlast of verstoppingen in het toilet, de gootsteen of de douche kunt u terecht bij de loodgieter. Daarnaast kan een vakman u ook helpen bij problemen met uw cv-installatie. De ervaren loodgieters van Loodgieters.nl lossen problemen als deze snel en vakkundig op. Spoed? Ook dan kunt u hier terecht.

Afvoer verstopt in Groningen?

Een verstopte afvoer kan voor veel overlast zorgen. Vroeg of laat zullen alle afvoersystemen wel eens te maken krijgen met een verstopping. Een verstopping ontstaat doordat o.a. etensresten, papier en haar in de afvoer blijven zitten. Op deze manier kan water niet meer wegspoelen en hoopt water en vuil zich op. Niet alleen kan er een nare stank ontstaan, waar je natuurlijk niet op zit te wachten, ook loop je het risico op een lek of overstroming. Je bent dan nog verder van huis. Laat een verstopte afvoer dan ook tijdig verhelpen door een ervaren loodgieter in Groningen.

Wat kan ik zelf doen bij een verstopte afvoer?

Als u last heeft van een verstopping, kunt u eerst kijken of u wellicht zelf iets kunt doen om dit verhelpen. Een verstopte toilet kunt u proberen te ontstoppen met een ontstopper of een vloeibaar ontstoppingsmiddel. Wees hier wel altijd voorzichtig mee, omdat een vloeibaar ontstoppingsmiddel schade kan toebrengen aan uw afvoer. Mochten deze twee opties niet helpen, dan kunt u het beste een ervaren loodgieter in Groningen inschakelen. Het probleem wordt snel en vakkundig voor u opgelost, zodat erger overlast wordt voorkomen.

Cv- ketel problemen in Groningen?

Problemen aan uw centrale verwarming zijn altijd erg onaangenaam. Denk bijvoorbeeld aan een koude douche of een verwarming die niet aan gaat. Al helemaal zodra het buiten weer kouder wordt, wilt u er graag warmpjes bij zitten. Ook bij problemen met de cv-ketel kunt u een loodgieter in Groningen inschakelen. Is het tijd voor een onderhoudsbeurt van uw ketel of is uw cv-ketel aan vervanging toe? Bij een loodgieter kunt gemakkelijk uw wensen doorspreken of om advies vragen. Meer weten over de aanschaf van een nieuwe cv-ketel? Of wilt u uw huis duurzaam verwarmen? Klik dan hier.

Wat kan ik zelf doen bij problemen met de centrale verwarming?

Wat u zelf kunt doen voordat u contact opneemt met de loodgieter, is de foutcode aflezen die gegeven wordt op het scherm van de cv-ketel. In de handleiding kunt u zelf achterhalen waar u verder kunt zoeken. Ziet u geen foutcode? Probeer de stekker van de cv-ketel eens uit het stopcontact te halen en deze er na enkele minuten weer in te steken. Wellicht dat er dan alsnog een foutcode gegeven wordt.

Er zijn twee problemen die u zelf kunt aanpakken, namelijk het verhogen van de druk in de cv-ketel en het ontluchten van de radiatoren. De druk in de cv-ketel kunt u eenvoudig zelf verhogen door het waterniveau weer op peil te brengen. De druk dient verhoogd te worden zodra deze onder de 1 bar komt. Daalt de druk in uw ketel weer erg snel? Dit betekent dat er waarschijnlijk ergens een lek zit. U kunt hiervoor het beste direct contact opnemen met een expert.