Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Vlonderplanken kopen bij de specialist

Vlonderplanken kopen bij de specialist

20 December, 2018

Bent u van plan om een nieuwe vlonder aan te gaan leggen? Dan raden wij u aan om uw vlonderplanken aan te schaffen bij de échte specialist. Een houthandel in hart en nieren en een familiebedrijf dat al ruim 40 jaar in de branche actief is. Benieuwd hoe zij u kunnen helpen? Lees dan gerust verder in dit artikel.

Waar rekening mee houden bij aanschaf?

Bij een echte specialist is er natuurlijk meer dan genoeg kennis in huis. Geschoold personeel is dan ook een vereiste. Gelukkig hebben ze dit bij Tuinhoutdiscount.nl uit Ter Aar in huis. Wij vroegen het personeel om een aantal belangrijke punten te noemen waarvan zij u aanraden om rekening mee te houden bij het aanschaffen van uw vlonder en vlonderplanken;

  • Aantal onderregels. Het aantal balken dat u onder de vlonder legt is erg afhankelijk van de dikte van uw planken. Hoe dunner de plank die u gaat leggen, des te meer onderregels heeft u nodig.
  • Glad of groeven. De afwerking van uw vlonderplank is erg belangrijk. Automatisch gaan veel mensen ervan uit dat de planken met groeven meer grip hebben dan gladde planken. In werkelijkheid is dit niet het geval. De planken met groeven houden namelijk vaker vuil vast en worden hierdoor vaak gladder dan de planken met een gladde afwerking.
  • Houtsoort en duurzaamheid. Bedenk goed hoe lang de vlonder mee zal moeten gaan en hoelang u ervan wilt genieten alvorens deze weer moet worden vervangen. Een vlonder van volledig hardhout zal bijvoorbeeld langer meegaan dan een vlonder van Douglas hout.

Wat heb ik nodig voor mijn vlonder?

Voor een goede vlonder die jaren mee kan bent u er niet met alleen maar de vlonderplanken. U heeft, tenzij u een harde egale ondergrond heeft, palen nodig om een fundering voor uw vlonder te creëren. Op deze palen of ondergrond komen dan balken te liggen die dienen als basis voor de vlonderplanken. Hoever deze balken uit elkaar komen te liggen is helemaal afhankelijk van hoe dik de vlonderplanken zijn die u gebruikt. Op deze balken, over het algemeen van hardhout, komen dus de vlonderplanken. Deze dienen goed bevestigd te worden. Tuinhoutdiscount.nl heeft dit alles allemaal voor u in huis en vaak zelfs direct op voorraad.

Een showroom met alle mogelijkheden

Bij houthandel Tuinhoutdiscount.nl beschikt men over een showroom met daarin vele mogelijke vlonders ten toon gesteld. Op deze manier hopen zij hun klanten een goed beeld te geven van wat er mogelijk is en kunnen zij aan de hand van de voorbeelden u adviseren en informeren over wat er in uw situatie het meest geschikt zou zijn. Een mooi stuk service dus die wat ons betreft zeer goed is uitgewerkt. Iedereen wil toch graag eerst het product dat hij of zij online besteld in het echt zien? En wat is er dan mooier dan de vlonder te zien in een ‘echte’ situatie met eromheen een overkapping, tuinmeubelen en meer. De showroom bevindt zich midden in de Randstad. Ideaal dus!