Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Nieuwe deuren in huis installeren?

Nieuwe deuren in huis installeren?

1 August, 2022

Wil je nieuwe deuren in huis installeren? Dan is het goed om met meerdere dingen rekening te houden. Hier lees je daar meer informatie over. Allereerst ga je kijken naar het soort deur, dan bepaal je de maten en kun je overgaan naar het installeren. Lees dus snel verder om meer te weten te komen. 

Kijk welke soort

Een eerste stap bij het zoeken naar nieuwe deuren is het bepalen welke soort deur je zou willen. Het is handig om rekening te houden met de rest van de woning en om af te gaan op je eigen smaak. Deuren zijn er allerlei soorten materialen. Zo kun je voor deuren gaan met glas erin, of deuren waar je niet doorheen kunt kijken. Ga je gebruik maken van deze glazen deuren? Dan haal je een ruimtelijk gevoel in huis. 

Om het af te maken en voor een deur te gaan die bij je woonstijl past, kan je kiezen welk frame je kiest. Een glazen deur kan bijvoorbeeld worden bevestigd in een stijlvol en stoer metalen frame, maar je kunt er ook voor kiezen om voor de wat modernere look te gaan. Dan ga je voor een glazen deur in een chique zilveren frame met handgrepen in dezelfde kleur. 

Kijk welke maat

Ook niet onbelangrijk bij het vinden van een nieuwe deur, zijn de maten. Al hebben veel deuren een standaard maat, toch kunnen de maten afwijken. Wat meetwerk kan dus geen kwaad. Het kan zelfs al zo zijn dat de maten van de deur binnen eenzelfde kozijn al afwijken. Als je gaat meten, doe dit dan zowel aan de onder als bovenkant van het kozijn om eventuele afwijkingen ook op te sporen. Weet ook dat je deuren op maat kunt bestellen. 

Het installeren van de nieuwe deur

Bij het plaatsen van de nieuwe deuren kun je ervoor kiezen om het zelf te doen of het uit te besteden aan een expert. Het is maar net hoe handig je bent en wat je fijn vindt. Met wat meetwerk kun je er zelf al wel uit komen. Het is belangrijk dat je de goede maten opmeet en kijkt waar de scharnieren in het kozijn moeten komen. 

Vaak is dit 10 tot 15 centimeter gemeten vanaf de onder- en bovenkant van de deur. Hier ga je boren of je deur aan bevestigen. Wil je zeker weten dat de deur op de juiste manier wordt geplaatst? Laat het dan over aan een expert. Houd ook wat ruimte aan de onderkant van de deur voor de ventilatie.