Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Hoe creëer je je eigen unieke sportvloer

Hoe creëer je je eigen unieke sportvloer

4 October, 2018

Sportvloeren zijn vaak kostbaar en lastig te maken. Je denkt er niet snel aan om een dergelijke vloer in je achtertuin of als je een groot huis hebt in je binnenruimte te plaatsen maar het is makkelijker dan je denkt. Een linoleum vloer die vooral wordt gebruikt bij gymzalen en indoor sporten is lastiger te leggen dan bijvoorbeeld een betonnen vloer die gebruikt wordt voor skaters, BMXers en skateboarders. Beton is vrij gemakkelijk te spuiten via spuitbeton en glad te strijken. Het gladstrijken vergt echter wel veel moeite dit dient erg gedegen gedaan te worden omdat elke oneffenheid je uit balans haalt. We spraken Jeroen van Nine Yards, de specialist in Skatebanen met al jarenlang ervaring in het maken van betonnen skateparken.

Klopt het dat veel mensen een sportbaan in hun tuin laten maken?

Dat klopt het wordt steeds toegankelijker voor mensen om een eigen sportbaan te laten aanleggen of zelf te maken. Unieke vloeren leggen is natuurlijk één ding maar als je kijkt naar de kwaliteit vinden mensen het steeds belangrijker om een hoge kwaliteit vloeren te hebben. Dan schakelen ze ons in. Wij hebben spuitbeton tot onze beschikking die vrijwel op elke ondergrond hecht en erg onderhoudsvriendelijk is. Zo heb je weinig mos en blijft er weinig water op liggen. Ook is het binnen een paar dagen gefixt.

Is een sportbaan duur?

Het is wel prijzig maar het gaat jaren mee. Als je een skatebaan in je tuin hebt dan kan je je vrienden of buurtgenoten vragen een donatie te doen om de kosten terug te verdienen. Ook is een sportvloer snel gelegd dus qua uren valt het mee je zit met een simpele baan al rond de 10duizend euro. Echter maken de obstakels het duur. Hoe meer obstakels en hoe groter de baan, hoe duurder het is. Echter is het duurzaam en veel mensen proberen het maken van de obstakels zelf uit en als het mislukt kan je ons bellen!