Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Wat is er lekkerder dan ’s ochtends uit uw bed stappen en direct op een warme vloer terechtkomen met uw voeten, of bijvoorbeeld na het douchen? Nooit meer dat koude gevoel van de vloer of tegels in uw slaap- en badkamer! Met het installeren van vloerverwarming onder uw vloeren is dit mogelijk, daarbij kiest u direct voor een veel milieuvriendelijkere oplossing dan een centrale verwarming is. Wanneer u bezig bent met een ver-, aan- of nieuwbouw van een woning is het aan te raden om vooraf te informeren naar de mogelijkheden, zodat hier bij de verbouwing rekening mee kan worden gehouden. Vloerverwarming vergt namelijk een bepaalde aansluiting, waarvan het handig is om hier vooraf om te denken. Waar wilt u een lekkere vloerverwarming laten installeren?

Voordelen vloerverwarming
Het is niet voor niks, dat vloerverwarming steeds meer aan populariteit wint in Nederlandse huishoudens. In sommige woningen wordt zelfs gekozen voor het volledig vervangen van de centrale verwarming voor vloerverwarming, omdat vloerverwarming zorgt voor een veel gelijkmatigere verwarming van uw woning. Dit is ook logisch, omdat uw kamers bij een centrale verwarming vanuit bepaalde hoeken (daar waar de radiator staat) wordt verwarmd, terwijl de vloerverwarming onder uw volledige vloer loopt. Het voordeel aan deze gelijkmatigere verwarming is de zuinigere werking, wat u merkt op de jaarlijkse energierekening. Een reden om het aanbrengen van een vloerverwarming nog eens een extra keer te overwegen!

Kosten vloerverwarming
De kosten voor vloerverwarming lopen sterk uiteen en hangen voornamelijk af van het gebruik van de vloerverwarming. Wilt u de vloerverwarming bijvoorbeeld gebruiken als vervanging van uw centrale verwarming, of kiest u voor een (uitgebreide) bijverwarming? Wanneer u kiest voor een hoofdverwarming moeten de leidingen dichterbij elkaar worden gelegd, wat logischerwijs gepaard gaat met hogere kosten. Zo kost het u bijvoorbeeld circa €750,- als u de vloerverwarming als hoofdverwarming wilt gebruiken en een kamer van tien vierkante meter wilt verwarming.

Daarentegen kost een vloerverwarming die als bijverwarming wordt gebruikt, waarbij u dus ook de centrale verwarming aan heeft staan om uw woning te verwarming, kost het u ongeveer de helft van bovenstaande prijs. Vanzelfsprekend hangt het hierbij af van het materiaal en de aanbieder die u kiest.