Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Vloer onderhouden

Vloer onderhouden

Veel mensen vergeten het onderhouden van hun vloer in hun woning, doordat de vloer er netjes uit blijft zien en de noodzaak van onderhoud niet altijd wordt ingezien. Toch is het sterk aan te raden om uw vloer eens per half jaar of bijvoorbeeld jaarlijks te onderhouden. Dit kunt u zelf doen, maar ook laten doen door een expert op het gebied van vloeren. Onderhoud aan uw vloer is bijvoorbeeld ook noodzakelijk als u wat over uw vloer heeft laten vallen, waarbij een lelijke kring is ontstaan. Bij het (laten) leggen van uw vloer, kunt u de stoffeerder of klusjesman vragen naar de mogelijkheden om uw vloer goed te onderhouden en zo een blijvende schade te voorkomen. Het verschilt sterk per soort vloer, hoe u deze het beste kunt onderhouden. Een tapijt vergt bijvoorbeeld een geheel ander onderhoud, dan een laminaatvloer.

Vloer laten onderhouden
U kunt in een bouwmarkt vragen naar middelen om uw vloer te onderhouden en vervolgens zelf aan de slag gaan, maar ook de hulp inschakelen van een ervaren partij. Een stoffeerder kan bijvoorbeeld eens per jaar bij u langs komen om uw vloer te onderhouden. Doordat deze de vloer zelf gelegd heeft, is de stoffeerder bekend met het materiaal en kan het onderhoud op een zorgvuldige wijze voor u worden uitgevoerd.

Zelf onderhouden
Zelf onderhouden is natuurlijk ook een optie, wél is het dan noodzakelijk om over het juiste gereedschap te beschikken. Denk hierbij aan elektrisch gereedschap als; schuurmachines, automatische reinigingssystemen etc. Dit zijn niet de ‘standaard‘ schuurmachines die je voor ogen hebt maar is elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit.

Vloer renoveren
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u inmiddels toe bent aan een compleet nieuwe vloer, op dat moment kunt u kiezen om uw hele vloer te renoveren. Voor een complete renovatie van uw vloer adviseren wij u om naar de website van de vloer-gigant te gaan.