Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Vloerkleden reinigen

Vloerkleden reinigen

15 July, 2015

Vloerkleden reinigen

Een stenen vloer oogt vaak niet alleen koud, het is vaak ook koud. Zeker als er geen vloer verwarming in is verwerkt. In dat soort gevallen kan het aantrekkelijk zijn om een vloerkleed neer te leggen in de buurt van de salontafel of iets dergelijks. Nadeel is alleen dat een vloerkleed veel minder gemakkelijk schoon te houden is als een stenen vloer. Dit laatste is dan ook vaak een van de redenen dat er gekozen wordt voor een stenen vloer. Een vloerkleed neerleggen bij de salontafel levert bovendien een verhoogd risico op vervuiling op. Daarom is het goed om te kijken wat de mogelijkheden zijn tot vloerkleden reinigen.

Vloerkleden laten reinigen

Het laten reinigen van vloerkleden wordt door de meeste bezitters van een vloerkleed gezien als laatste mogelijkheid om van een vlek af te komen. Toch staat het hier vaak anders in omdat het reinigen van een vloerkleed simpelweg hoort bij het onderhouden van een vloerkleed. Eens in de zoveel tijd uw vloerkleed reinigen is helemaal niet vreemd. Het is bovendien ook niet eens zo heel duur om uw vloerkleed te laten reinigen door een werkster, het zorgt echter wel voor een verzorgde uitstraling plus een hygiënisch huis.

Kosten voor vloerkleed reinigen

Het reinigen van een vloerkleed heeft in de meeste gevallen betrekking op een particulier die een vloerkleed wil laten reinigen. Als u als zakelijke klant uw tapijt wilt laten reinigen dan is het goed om de link te volgen naar ‘tapijt reinigen’. Terug naar vloerkleden.. Het reinigen van een vloerkleed kost ongeveer 20 euro per vierkante meter. Hierbij zijn er bovendien verschillende opties aan toe te voegen zoals een anti urine behandeling als uw huisdieren zich hebben laten gaan. Ook brandvertragend imprgeneren behoort tot de mogelijkheden. Net als een specifieke vlekbehandeling als er een vlek in het kleed zit waar u last van heeft.

Soorten vloerbescherming

Je kunt je vloer dus beschermen door gebruik te maken van vloerkleden, deze zullen echter wel gereinigd moeten worden. Wat ook handig kan zijn, zeker voor in kantoorruimte, zijn vloermatten. Vloermatten hoeven absoluut niet gereinigd te worden en beschermen even goed de vloer optimaal. Neem voor meer informatie gerust eens een kijkje op VGtrading.nl.