Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Tips om in de winter van je tuin te kunnen genieten

Tips om in de winter van je tuin te kunnen genieten

21 January, 2016

Nu de winter weer volop aan de gang is, denk je misschien dat je niet of nauwelijks van het tuinleven kunt genieten. Maar niets is minder waar! Er zijn namelijk vele mogelijkheden om ook in de winter volop van je tuin te genieten. Lees snel verder om hier meer over te weten te komen.

Poot winterharde tuinplanten

Omdat menig tuin er in de winter nogal kaal bijstaat, is het aan te raden om ervoor te zorgen dat je tussen de seizoensplanten ook een aantal winterharde tuinplanten poot. Dergelijke plantensoorten verliezen in de winter geen bladeren of naalden, waardoor je het gehele jaar door altijd wat groen in je tuin hebt staan. Er bestaan ook soorten die tussen winterharde- en seizoensplanten in zitten. Wijzelf vinden een mix van de diverse soorten het mooiste resultaat opleveren. Als je niet weet welke planten in de winter hun bladeren of naalden behouden, vraag dan bij een tuincentrum om advies.

Bouw een terrasoverkapping

Het is natuurlijk hartstikke leuk als je tuin er in de winter ook mooi bijstaat, maar als je niet in je tuin kunt zitten heb je daar naast het leuke uitzicht weinig aan! Een van de oplossingen om toch zoveel mogelijk van het buitenleven te kunnen genieten, is door de bouw van een terrasoverkapping. Kies dan voor een model dat glazen wanden heeft en van terrasverwarming is voorzien, zodat de temperatuur onder de constructie aangenaam blijft.

Terrasoverkapping van Weinor

Het is overigens van belang om op te letten dat je een product van hoge kwaliteit koopt, anders kan het eerder frustratie opleveren dan dat je er plezier van kunt hebben. Een goed voorbeeld van een merk dat goede producten levert is Weinor. Wanneer je een terrasoverkapping van Weinor koopt, haal je echt topkwaliteit in huis en kun je er zeker van zijn dat je vele jaren plezier zult hebben van je aankoop!

Installeer sfeervolle verlichting

De laatste tip die we je mee willen geven om ook in de winter van je tuin te kunnen genieten, is het installeren van sfeervolle tuinverlichting. Omdat de dagen in de koudere maanden relatief kort zijn, is het leuk om ervoor te zorgen dat je tuin er sfeervol bijstaat als de zon is onder gegaan. Vrijwel ieder tuincentrum heeft een groot assortiment aan sfeervolle verlichting. We raden je dan ook zeker aan om hier eens een kijkje te nemen en de verlichting uit te zoeken die jij mooi vindt.

Zoals je hebt kunnen lezen, is het helemaal niet zo moeilijk om ook in de winter volop van het tuinleven te kunnen genieten. Hoewel het om een investering vraagt (dat geldt met name voor de aanschaf van een terrasoverkapping), is het het geld zeker waard en kun je voortaan alle dagen van het jaar van je tuin genieten!