Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Koeienhuiden als vloerkleed

Koeienhuiden als vloerkleed

15 March, 2016

Ben je toe aan een nieuw vloerkleed? Er zijn allerlei verschillende soorten vloerkleden die een interieur een complete metamorfose kunnen doen ondergaan. Een koeienhuid vloerkleed is zo’n vloerkleed! Een koeienhuid vloerkleed zorgt namelijk voor een compleet nieuwe uitstraling van het interieur. Er zijn allerlei verschillende soorten koeienhuiden vloerkleden, waardoor deze vloerkleden met verschillende interieurs te combineren zijn. Zo worden koeienhuid vaak in Scandinavische of landelijke interieurs gebruikt, waarbij ze geheel in de stijl van natuurlijke materialen passen. In Scandinavische interieurs worden ze ook vaak gecombineerd met schapenvachten.

Way back…

 Al lange tijd worden er dierenvachten gebruikt als vloerkleed. Zo werden vachten van allerlei dieren in de 18e en 19e eeuw door welgestelde reizigers vaak meegebracht als decoratief kleed voor in het interieur.

Koeienhuiden

 Koeienhuiden worden op allerlei manieren in het interieur verwerkt. Zo zijn leren banken, feauteuils en stoelen vaak gemaakt van koeienleer. Koeienhuiden als vloerkleed zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen. Denk aan gestikt of geweven, maar ook op maat gesneden vloerkleden. Wat een koeienhuid vloerkleed zo speciaal maakt is dat iedere huid anders getekend is, waardoor iedere vacht uniek is. Ook zijn er verschillende afmetingen verkrijgbaar. Koeienvachten kunnen bijvoorbeeld in vierkante stukken worden geknipt en aan elkaar worden gestikt, zodat er mooie schakeringen ontstaan, maar ook de koeienhuid in zijn natuurlijke vorm, kan erg mooi zijn.

Hoe snel slijt een koeienhuid kleed?

 Een koeienhuid kleed kan in principe lange tijd mee maar kan het beste niet op een looproute worden neergelegd. Wanneer er veel over het kleed gelopen wordt, kan het gaan slijten. Hierdoor kunnen er kale plekken op de koeienhuid ontstaan. Als het kleed op de juiste plek wordt neergelegd, kan een koeienhuid jarenlang mee gaan.