Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Het leggen van een hardhouten vloer

Het leggen van een hardhouten vloer

5 December, 2019

Een hardhouten vloer staat prachtig in een jaren dertig woning. Daarom word er vaak voor gekozen om deze te voorzien van een houten vloer om kosten te besparen. Het is essentieel om hiervoor het juiste bevestigingsmateriaal voor te gebruiken om splijting van de houten vloer te voorkomen. Een goed gelegde hardhoutenvloer kan tientallen jaren mee gaan en blijft er altijd modern uit zien. Tevens straalt dit een heerlijke rustieke en warme uitstraling uit. Dus hoe kan je je houten vloer op de juiste manier leggen om er zeker van te zijn dat deze tientallen jaren mee gaat?

Wanneer wij hardhouten vloeren leggen maken wij altijd gebruik van pneumatische gereedschappen. Dit zijn professionele tackers die werken op luchtdruk. Het voordeel hiervan is dat je in een hoog tempo de vloer kan bevestigen en dat er nauwelijks naslagwerk te zien is. Afwerking is dus nauwelijks nodig, wel wordt aangeraden om na het leggen van de vloer deze te schuren en in de beits te zetten of te lakken.

Het juiste gereedschap
We horen het nog al te vaak om ons heen dat tackers of pneumatische gereedschappen over het algemeen zwak zijn en dat deze niet door een houten vloer heen komen. Dit was tientallen jaren geleden misschien het geval, maar tegenwoordig is dit niet meer zo. Door het gebruik van een tacker van ijzersterke kwaliteit zul je merken dat het leggen van vloer zo maar geklaard is. Zelf gebruiken wij de tackers van Everwin. Dit is van origine een merk uit Thailand en is onlangs introduceert in Nederland.

De keuze van het bevestigingsmateriaal
Met een goede tacker ben je al ver op weg, echter is het belangrijk om hiervoor ook het juiste bevestigingsmateriaal voor te gebruiken. Je kan kiezen uit:
Coilnagels
Stripnagels
Nieten

Wanneer wij een hardhouten vloer leggen gebruiken wij coilnagels of rolnagels. In de volksmond is dit dezelfde term. Hier heb je keuze uit draad gebonden coilnagels en plastic gebonden coilnagels. Het verschil zit hem in de wijze van binding. Draad gebonden coilnagels zijn gebonden met ijzer, dit kan naslagwerk achterlaten tijdens het monteren. Daarom gebruiken wij voor het leggen van vloeren altijd plastic gebonden coilnagels, het voordeel van plastic is dat het een stuk zachter materiaal is. Hierdoor zal het naslagwerk ook niet te zien zijn in uw pas gelegde hardhouten vloer.