Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Deze 7 vloeren zorgen voor een sfeervol interieur

Deze 7 vloeren zorgen voor een sfeervol interieur

18 August, 2016

Een vloer kan het interieur van een huis geheel veranderen. Zo kun je jouw huis met een vloer een moderne, rustieke of een klassieke look geven. Wil je binnenkort een nieuwe vloer en ben je op zoek naar inspiratie? In dit artikel hebben we 7 vloeren onder elkaar gezet die bijdragen aan de sfeer van jouw woning.

 1. Donker en onregelmatig
  Deze vloer is ideaal wanneer je graag een originele touch aan jouw interieur wilt geven. Deze donkere, onregelmatige tegels kom je niet snel tegen. Tip: deze vloer past goed binnen een mix-and-match interieur met meubels van verschillende stijlen. Denk hierbij aan meubels met verschillende kleuren en texturen.

donker onregelmatig

 1. Met een betonlook
  Wil je het liefst een sfeervol én strak interieur? Dan past deze vloer met betonlook daar perfect bij. De betonlook is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen en komt voor in verschillende vormen. De mate waarin de vloer daadwerkelijk op beton lijkt en ook de kleur kun je zelf bepalen.

met een betonlook

 1. Bijzondere tegels
  Deze vloer met bijzondere tegels is zowel sfeervol als opvallend. Je kunt ervoor kiezen om de gehele vloer te laten betegelen of alleen een deel, zoals op de voorbeeldfoto. Zo kun je op een makkelijke manier onderscheid maken tussen bijvoorbeeld de keuken en de rest van de woonkamer.

bijzondere tegels

 1. Een visgraat motief
  Ben je op zoek naar een houten vloer maar wil je geen standaard versie? Denk dan eens aan een houten vloer met een visgraat motief. Een houten vloer is niet alleen duurzaam en stevig maar past ook bij bijna alle meubels.

visgraatmotief

 1. Met een baksteenlook
  Nog zo’n originele vloer: een baksteenvloer. Wil je het liefst een rustiek interieur met grove banken en veel houten details? Dan is deze vloer iets voor jou. Je hoeft natuurlijk niet je gehele woonkamer met bakstenen te betegelen. Een loopbaan is bijvoorbeeld al genoeg om net wat meer sfeer aan te brengen.

baksteenlook

 1. Warm hout

Er is geen vloer die meer warmte en sfeer kan aanbrengen in een interieur dan een houten vloer met een rijke, diepe kleur. Tip: kies voor een Perzisch tapijt om de warmte die de vloer geeft aan de kamer nog meer te benadrukken.

warmhout

 1. Zwart marmer
  Ook marmer is terug van weggeweest binnen de woontrends. Vooral zwart marmer is anno 2016 erg populair en ideaal voor de badkamer en de wc. Natuurlijk kun je, indien je dit wilt, ook voor een zwarte marmeren vloer in de woonkamer kiezen.

zwart marmer

Welke vloer is jouw favoriet?