Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Bescherm uw vloer

Bescherm uw vloer

28 April, 2016

Om een prachtige vloer mooi af te werken en het die juiste beschermlaag te geven kunt u natuurlijk overwegen om een vloercoating aan te brengen. De voordelen hiervan zijn eindeloos, maar laten we er eens een paar doorlopen zodat u een beter idee krijgt van wat een vloercoating voor u kan betekenen. Om te beginnen is het goed om te weten waar de zwaktepunten van uw eigen vloer liggen. Neem bijvoorbeeld eens een klik laminaat vloer. Hier tussen zitten naden, gleuven en wellicht een scheurtje van slijtage. Om nog maar niet te spreken over de gebruikelijke naden tussen de plinten en de vloer zelf. Hier kan vloeistof, stof en andere vuiligheid tussen komen. Om uw vloer zo goed mogelijk schoon te houden en te beschermen hiertegen kunt u ervoor kiezen een vloercoating aan te brengen.

Geen rommel tussen uw vloer

Een vloercoating zorgt er namelijk voor dat er geen vocht meer door uw vloer komt. Hierdoor blijft uw vloer schimmel- en vuilvrij en maakt u het uzelf heel wat gemakkelijker tijdens het schoonmaken. Geen eindeloos geboen meer rond de naden, of gepulk in de gaatjes om die laatste beetjes hardnekkig vuil eruit te krijgen. Een vloercoating is alles wat u nodig hebt om uw huis net een beetje comfortabeler te maken. Wat een extra gemak is, is dat u de coating zelf aan kunt brengen. Vraag hiervoor wel even advies op bij een lokale specialist, gezien het feit dat u natuurlijk niet onnodig fouten wilt maken bij het coaten van uw vloer, dat zou zonde zijn.

Kies de afmetingen

Gietvloeren komen in verschillende soorten en maten. Zo heb je ook de ESD vloer die steeds populairder wordt. Hoewel we de vloersoort steeds vaker aantreffen in particuliere woningen en moderne kantoorpanden zijn er twee uitvoeringen van de gietvloer die we, misschien ongezien, al jaren onder ons voeten hebben. Gietvloeren stammen oorspronkelijk af uit een werkomgeving waar het noodzakelijk was dat de vloer veel last moest kunnen verdragen. Daarnaast moest het een veilige werkomgeving bevorderen en makkelijk te onderhouden zijn. Het eerste wat te binnen schiet is de industriële werkomgeving. Daar waar zwaar werktuig dagelijks rond rijdt is het natuurlijk van uiterst belang dat de vloer alle lasten aan kan. De soort gietvloer die we vooral in de industrie aantreffen noemt men een epoxyvloer. Dit komt omdat een epoxyvloer resistent is tegen allerlei zuren en hygiënisch gezien is het de makkelijkste uitvoering om schoon te houden.