Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Soorten vloeren

Soorten vloeren

Er zijn tegenwoordig tal van verschillende vloeren verkrijgbaar, uiteenlopend van een trendy laminaatvloer tot een uiterst moderne, industriële betonvloer. Het is sterk afhankelijk van uw huidige interieur, de stijl van uw woning en uw persoonlijke voorkeuren, welke vloer het beste bij uw kamers past. Daarbij heeft u in een slaapkamer wellicht liever een zachte, wat warme ondergrond in de vorm van een vloerbedekking of parketvloer, terwijl u in de woonkamer of keuken ook prima kunt kiezen voor het industriële van een betonvloer. Door het brede scala aan vloeren die tegenwoordig worden aangeboden, is het niet altijd even makkelijk om de juiste vloer te vinden. Laat u om die reden adviseren door een stoffeerder, die vaak een goed beeld heeft van de voor- en nadelen van bepaalde vloeren. Denk bijvoorbeeld ook aan het onderhoud wat u bij sommige vloeren heeft om deze mooi te houden. Daarbij is een vloerkleed voor gezinnen met jonge kinderen bijvoorbeeld niet geschikt, doordat vlekken moeizaam te verwijderen zijn en kinderen toch geregeld knoeien met het eten en drinken.

Industriële vloeren
Industriële interieurs hebben de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen in Nederland, zowel qua meubels, lampen als ook in de vorm van vloeren. Kies bijvoorbeeld voor een betonnen vloer, die over het fundament van uw woning wordt gelegd. Hoewel u misschien denkt aan het beton wat u ook in de schuur heeft liggen, is een dergelijke industriële betonnen vloer veel warmer qua uitstraling. Zo glimt een betonnen vloer vaak en gaat het voornamelijk om de kleur van het beton, om het industriële effect te behouden. Naast een betonnen vloer kunt u ook kiezen voor een gietijzeren vloer of een steentapijt. Het voordeel aan dergelijke vloeren is dat u ze heel eenvoudig schoon kunt houden, maar toch het warme effect behoudt in uw woon- of bijvoorbeeld slaapkamer. Doordat deze vloeren van steen gemaakt worden maakt het weinig uit als uw kinderen morsen, want u kunt het eenvoudig opvegen. Daarbij krijgt u geen kringen, wat bijvoorbeeld bij laminaat of parket wel het geval kan zijn. Voor een overzicht van prijzen van gietvloeren en andere industriële vloeren kan u terecht bij gietvloeren-expert.

Houten vloeren
Naast bovenstaande industriële vloeren zijn ook houten vloeren populair, denk hierbij bijvoorbeeld aan parket en laminaat. Beide type vloeren waren al erg populair in Nederlandse huishoudens en hebben de laatste jaren alleen maar meer in populariteit gewonnen. Een houten vloer heeft vaak een warmere uitstraling dan de industriële vloeren en is daarbij makkelijk schoon te houden, waardoor het morsen van uw kinderen weinig uitmaakt. Wanneer u enigszins handig bent met het uitvoeren van klusjes in uw woning, is een laminaatvloer in veel gevallen zelfs door u zelf te leggen wat ook nog eens flink op de kosten kan besparen.

Overige vloeren
Naast houten en industriële vloeren zijn er vanzelfsprekend nog tal van andere soorten vloeren verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een traditionele vloerbedekking, wat zeker in een slaapkamer een ideale ondergrond vormt als u wakker wordt en uit bed stapt. Een vloerbedekking is weliswaar moeilijker schoon te houden, maar biedt daarvoor wel meer warmte in een kamer. Het is daarbij de vraag wat uw voorkeur krijgt!

Bron: www.masterstone.nl & PVC-vloeren informatie