Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

vloerverwarming badkamer

vloerverwarming badkamer

5 September, 2015

Als u ‘s ochtends in de badkamer staat, wilt u daar met een goed gevoel staan. Een fijne ochtend heeft namelijk veel effect op de rest van uw dag; een goed begin is het halve werk.

Bij vloerverwarmingen denken de meeste mensen aan de woonkamer, maar vloerverwarmingen zijn ook zeker geschikt voor de badkamer. Groot voordeel is namelijk dat u het nooit meer koud heeft als u uit uw douche of bad stapt. Daarbij komt dat u met een radiator ruimte verliest. Met een onzichtbare vloerverwarming heeft u dat probleem niet.

Waarom u niet voor een radiator in de badkamer moet kiezen

Een radiator neemt in een badkamer veel ruimte in en vaak zien ze er ook nog smakeloos uit, zelfs als u voor een ‘design radiator’ kiest. Er is ook technische redenen om niet voor een radiator te kiezen. Radiatoren geven een slechte verdeling in de temperatuur en die verschillen veroorzaken condensatie. Bij een vloerverwarming is de temperatuurverdeling veel gelijkmatiger waardoor er veel minder condensatie plaatsvindt. Een ander belangrijk voordeel van de vloerverwarming is natuurlijk het onderhoud. Waar een radiator vies wordt en schoongemaakt moet worden (stof!), vraagt de vloerverwarming geen enkel onderhoud en dat scheelt!

Een nieuwe badkamer met elektrische vloerverwarming

Tegenwoordig wordt in de meeste moderne badkamers een vloerverwarming aangelegd. Dat luxe gevoel van een warme vloer als u uit bad stapt wilt u toch niet missen?

In de badkamer is een vloerverwarming zeer goed te gebruiken als enige vloerverwarming. Omdat de ruimte meestal niet al te groot is, hoeft u namelijk niet bij te verwarmen. Zeker als u een nieuw huis aan het bouwen bent of als u in een bestaand huis de badkamer ingrijpend wilt renoveren, raden we u aan meteen te kiezen voor een vloerverwarming. Later toevoegen kan natuurlijk ook, zoals u straks kunt lezen maar wat kosten betreft bent u voordeliger uit als u de vloerverwarming direct in uw plannen meeneemt. Een ander groot voordeel is dat u met een vloerverwarming veel meer vrijheid heeft bij het indelen van de ruimte. U hoeft immers geen wand te reserveren voor een radiator.

Elektrische vloerverwarming in een bestaande badkamer

Wilt u in uw bestaande badkamer een vloerverwarming aanleggen, dan moet u er rekening mee houden dat de tegels van de vloer eruit moeten. Een op de cv aangesloten vloerverwarming is mogelijk maar gezien de geringe opbouwhoogte van een elektrische vloerverwarming, is dat in de meeste gevallen de meest logische keuze. U vindt meer informatie over een elektrische vloerverwarming in de badkamer in het artikel ‘Elektrische vloerverwarming in de badkamer’.