Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

De perfecte badkamervloer

De perfecte badkamervloer

11 May, 2016

Een badkamervloer moet niet alleen mooi zijn om te zien, maar ook praktisch, vloeistofdicht en makkelijk te onderhouden zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een badkamervloer: van beton tot tegels, en van een marmer tot hout. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, en past binnen een bepaalde stijl. Toch steekt er één badkamervloer met kop en schouders bovenuit: de gietvloer. Een trend die alsmaar populairder wordt.

Een gietvloer als de perfecte badkamervloer
Een gietvloer is ideaal in de badkamer. Het is namelijk waterdicht én (in tegenstelling tot tegels) geheel naadloos, omdat de vloer in één keer gegoten wordt. Daarnaast voelt de vloer zacht aan, wat in de badkamer wel zo prettig is.

Niet elke gietvloer is geschikt
Niet elke gietvloer is geschikt voor in de badkamer. Een uitermate geschikte badkamervloer is de gietvloer van Polyurethaan (PU), zoals die van gietvloerenexpert Stone Gietvloeren. Deze zijn schimmelvrij, vlekvrij én kalkvrij (mits je ze natuurlijk op de juiste manier onderhoudt).

Laat de vloer doorlopen in de wand
Voor een prachtig effect kun je de vloer laten doorlopen op de wanden. Hierdoor krijgt de badkamer een prachtige moderne uitstraling, en lijkt de ruimte optisch een stuk groter. Door hetzelfde materiaal te gebruiken voor wand en vloer wordt er ook een zekere rust gecreëerd. Dit geeft helemaal een prachtig effect bij een badkamer met inloopdouche. Ook voor de wanden geldt dat niet elk materiaal geschikt is. Voor een betonlook op de wanden van een badkamer is een materiaal als Beton Ciréerg geschikt. Deze geeft de badkamer tevens een robuust uiterlijk.