Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Badkamervloer kopen

Badkamervloer kopen

10 June, 2015

Een van de meest voorkomende materialen voor badkamervloeren zijn keramische tegels. Dit komt omdat een badkamer vaak een vochtige plek is, waar gebruik moet worden gemaakt van vocht bestendige materialen. Een laminaat vloer zul je niet zo snel leggen in een badkamer omdat deze door het vocht al heel snel kapot zal gaan. De reden waarom veel mensen kiezen voor keramische tegels, is omdat ze makkelijk te reinigen zijn, waterdicht zijn en in allerlei kleuren en formaten verkrijgbaar zijn. In dit artikel willen we enkele tips geven bij het kopen van een badkamervloer.

Let op de duurzaamheidsklasse
De kwaliteit van de badkamertegels kan gecontroleerd worden door te kijken naar bepaalde normeringen. Aan tegels worden verschillende cijfers gegeven op het gebied van slipweerstand en tegelkwaliteit.

Tegelkwaliteit
Ondanks dat er op het gebied van tegels wordt gewerkt met vaste normen en waarden, kan het zijn dat de tegels van verschillende fabrikanten wat verschillen op het gebied van kleur en afmetingen. Let hierbij dus goed op dat je de tegels van verschillende fabrikanten ook daadwerkelijk in handen hebt gehad voordat je ze koopt. De tegels die een minimale afwijking hebben op het gebied van kleur en afmeting, vallen onder het type ‘eerste keus’. Bij ‘tweede keus’ producten kunnen deze wat verder afwijken. Dit is afhankelijk van de producent. Eerste keus of tweede keus tegels zijn ook bepalend voor de prijs van de gehele vloer.

De slipweerstand
Het is in de badkamer erg belangrijk dat de tegels niet al te glad zijn. Daarvoor wordt er gekeken naar de slipweerstand van de badkamertegels. Bij het bepalen van deze norm wordt gekeken naar de oppervlakteruwheid, vuil- en slijtageweerstand. De grootte van de tegels, de dikte van de voegen en de voegtechniek kunnen ook invloed hebben op de slipweerstand. Er worden hier verschillende waardes gemeten, waarbij zowel aandacht wordt besteed aan de slipweerstand met en zonder schoeisel.

Grootte van de badkamertegels
Voordat je een nieuwe badkamervloer gaat kopen, is het van belang om te kijken wat voor stijl je precies zou willen. Inspiratie kun je op doen in allerle magazines, folders en websites zoals www.badkamercourant.nl. Bekijk de laatste trends op het gebied van badkamers en laat je inspireren. Zo zijn de afgelopen jaren de XXL tegels erg populair in de badkamer. Verschillende bekende fabrikanten zoals Mosa, Marazzi en Sphinx hebben bieden de XXL badkamer tegels in allerlei kleuren aan.

Juist het tegenovergestelde van de grote XXL badkamertegels zijn de mozaiektegels die men ook nog regelmatig in de badkamer ziet terugkomen. Ondanks dat deze techniek vaak op de wanden wordt toegepast zijn er ook badkamers waarbij de vloeren met mozaiek worden belegd.