Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Vloerverwarming op mazout

Vloerverwarming op mazout

27 August, 2015

De zomer is al een eindje op weg. Dat betekent dat de temperaturen langzaamaan weer gaan dalen, waardoor we ons klaar moeten maken voor de winter. Wat is er dan lekkerder om vloerverwarming te hebben wanneer het buiten koud is? Echter, we moeten op de centjes letten. Nu we weten dat de mazoutprijs de afgelopen maanden flink gedaald is, is het slim om uw vloerverwarming aan te sluiten op uw mazoutketel. Maar.. wat is en mazoutketel eigenlijk?

Wat is mazout?

Mazout (of stookolie) is een product dat is afgeleid van ruwe aardolie. Deze wordt uit de grond gehaald in de Arabische landen. Diep in de aarde wordt de olie gevonden. Aangezien olie lichter is dan water, duwt de mazout zich omhoog in de aardkorst tot aan het reservoirgesteente. Hier kunnen we makkelijk boren om de stookolie uit de grond te halen. Vervolgens wordt deze mazout opgeslagen bij de leveranciers waar u uw eigen voorraad kunt krijgen. Zo kunt u gemakkelijk mazout online bestellen en wordt dit bij u thuis afgeleverd.

Mazoutketel voor uw unieke vloer

Een mazoutketel is eigenlijk een grote verwarmingsinstallatie. Mazout is een brandstof die op te slaan is, waardoor u zelf kunt bepalen wanneer u de mazout inslaat. Uiteraard kiest u ervoor om dat te doen wanneer de mazoutprijs op z’n laagst is. Zo kunt u 1000 liter in uw mazouttank plaatsen om daarmee uw huis te verwarmen. U kunt het zien als een soort stookolie. Deze is dan ook perfect te gebruiken om uw vloer mee te verwarmen.

Praktisch of helemaal niet?

Echter, zit er een enorm verschil in temperatuur tussen het water dat verwarmt wordt in een mazoutboiler en het water dat stroomt door de leidingen onder uw vloer. Het water onder de vloerverwarming is van een veel lagere temperatuur, waardoor u moet oppassen dat het hete water uw leidingen niet kapot zal maken. Daarnaast kan het invloed hebben op uw pakketvloer, waardoor het zaak is om u goed te laten informeren over het gebruik van mazout voor vloerverwarming. Wilt u meer weten over de mazoutprijs of over het leveren, dan kunt u terecht bij mazoutleveren.be als specialist in de stookolie industrie.