Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Vloeren en kleuren

Vloeren en kleuren

2 March, 2016

De kleur van uw vloer kiezen die het beste bij u past is niet makkelijk. Want niet alleen zijn kleuren bepalend voor de ´looks´ van het interieur, maar ook bepalend voor ´moods´. Personen kunnen worden beìnvloed door bepaalde kleuren ; zo worden rode kleuren vaak gezien als verwarmend, en blauwe kleuren als koud. Zo kunnen kleuren ervoor zorgen dat er een bepaald gevoel naar boven komt zoals ‘alertheid’ of juist ‘kalmerend’. Het is dus erg belangrijk een kleur te kiezen die goed bij uw interieur aansluit, maar natuurlijk ook bij uzelf. Dus zorg ervoor dat u voldoende tijd neemt om uw keuze te maken.

Gevoel donker vs licht

Er wordt ook een ander gevoel ervaren bij een lichte kamer dan bij een donkere kamer. Een lichte vloer zorgt ervoor dat een kamer ruimer oogt, terwijl een donkere kleur ervoor zorgt dat het juist wat knusser aanvoelt. Dus kiest u voor donker en gezellig, of juist groot en licht?

Soort vloer

Naast de kleur van de vloer is ook het materiaal van belang voor uw keuze. Steeds vaker kiest men voor een Houten vloer . Deze vloeren brengen meerdere voordelen met zich mee ; ze zijn duurzaam, dus met het oog op de toekomst is het een goede investering. De slijtage bij deze vloeren is over het algemeen laag. Ook zijn houten vloeren tijdloos. Het maakt niet uit wat voor soort inrichting men heeft, houten vloeren passen eigenlijk overal bij. Hout geeft hiernaast ook altijd een bepaalde warme sfeer aan het interieur, het maakt het wonen gewoon aangenamer. Houten vloeren zijn in principe makkelijk te onderhouden, waardoor de hygiene in de kamer altijd top is. Het is natuurlijk wel van belang dat het juist wordt onderhouden . Het enige nadeel van hout is dat het slecht tegen vocht kan, dus is het van belang dat de luchtvochtigheid van kamers in de gaten gehouden wordt.
Naast de voordelen die er net besproken zijn is hout natuurlijk milieuvriendelijk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld tapijten, die vaak van synthetisch materiaal gemaakt zijn.
Hopelijk heeft u na het lezen van dit stukje een beter idee over wat het beste bij u past. Neem eens een kijkje op de website voor het ruime assortiment!