Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Nieuwe vloer: denk aan de vloerverwarming

Nieuwe vloer: denk aan de vloerverwarming

9 September, 2015

Uw huidige vloer is aan vervanging toe, of u bent hem simpelweg beu. Tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe vloer dus. Al snel zult u erachter komen dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo zijn er niet alleen erg veel soorten materialen, maar ook vele kleuren en prijs- en kwaliteitsverschillen. Zeker voor bepaalde vloeren is het sterk aan te raden om met haar specifieke eigenschappen rekening te houden. Een goed voorbeeld daarvan is de tegelvloer. Tegelvloeren voelen immers erg koud aan, waardoor het prettig is om daar wat aan te doen.

Tegelvloeren en vloerverwarming

Wat doen we aan de kou van een tegelvloer? Dat is eigenlijk vrij eenvoudig; we leggen immers meteen ook vloerverwarming aan. Vloerverwarming maakt namelijk een einde aan die typische koude tegelvloer en zorgt voor een warm, comfortabel gevoel wanneer u bijvoorbeeld met blote voeten over de vloer loopt. Aangezien vloerverwarming niet eenvoudig aangelegd kan worden als de vloer al ligt, is het verstandig om hier op te anticiperen en dus in een keer de vloer én vloerverwarming te laten (aan)leggen. Vloerverwarming heeft niet enkel als voordeel dat het voor een aangenamer gevoel zorgt, maar er zijn meerdere voordelen.

Vloerverwarming inzetten als hoofdverwarming

Het is vaak bijvoorbeeld aan te raden om de vloerverwarming te gaan inzetten als hoofdverwarming. Vloerverwarming zorgt immers voor een geleidelijke verspreiding van de warmte, iets waar radiatoren vaak moeite mee hebben. Daar komt bij dat vloerverwarming efficiënter werkt dan de welbekende centrale verwarming. Maar wat voor soort ketel gebruikt u dan voor vloerverwarming? Dat is ook iets om over na te denken. Vooral condensatieketels zijn erg geschikt voor vloerverwarming.