Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Laminaat: een zeer handige oplossing voor uw vloer

Laminaat: een zeer handige oplossing voor uw vloer

10 November, 2015

Laminaat is een prima oplossing om je vloer te leggen. Het is makkelijk schoon te houden. Stofzuiger erover, of met een wisser schoonmaken en klaar is het alweer. Voor mensen die allergisch zijn voor huismijt is het helemaal een uitkomst, want bij tapijt hebben deze mensen altijd veel problemen. Maar ook als je niet allergisch bent, is laminaat veel hygiënischer. Tapijt reinigen is niet meer nodig. Eens in de zoveel tijd de vloer dweilen is al voldoende om alles weer helemaal schoon te krijgen en te onderhouden. Ook met kleine kinderen en dieren heb je alles in een wip weer schoon en haarvrij.

Veel keus

Laminaat is er in de handel in vele soorten en kwaliteiten. Je kunt kiezen uit vele houtlooks en prints en het is vaak niet eens te onderscheiden van een echte houten vloer. Maar het is wel veel goedkoper dan echt hout. Ook met de duurdere soorten ben je altijd nog goedkoper uit dan met een parketvloer, welke uiteindelijk ook veel meer onderhoud nodig heeft. En je kunt in elke prijsklasse wel een vloer kopen die bij je past.

Zelf leggen

Zelf laminaat leggen is een fluitje van een cent. Het enige dat je nodig hebt is een zaag en een speciaal setje om de latten onbeschadigd aan elkaar aan te laten sluiten. Het is belangrijk om een stukje tussen de muur en de planken aan ruimte te houden en verder moet je tussen de naden een afstand van minimaal 10 cm houden. Door het speciale kliksysteem van de planken sluiten alles op elkaar aan tot een naadloos geheel. Voor je begint te leggen moet je wel de planken 24 uur in dezelfde ruimte aan de temperatuur laten wennen in verband met de werking van van hout. Eenmaal gelegd ben je verzekerd van een vloer die jarenlang meegaat. Wil je meer tips over vloeren? Dan kan je ook eens kijken op laminaatgallerij.nl.