Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Houten vloer in de badkamer?

Houten vloer in de badkamer?

17 February, 2016

Uw badkamer is een plek waar u stiekem aardig wat tijd doorbrengt. Iedere dag zult u immers douchen, uzelf opfrissen of gebruikmaken van het toilet. Verder wordt een badkamer tegenwoordig steeds meer een plek om lekker te genieten en tot rust te komen. Steeds vaker zien we dan ook grote badkuipen of zelfs jacuzzi’s terugkomen in badkamers. Het is echter zo eenvoudig nog niet om een fijne sfeer te creëren in een badkamer. Vaak is het immers allemaal zo koud en kil in een badkamer, iets dat in veel gevallen al wordt veroorzaakt door het feit dat er gebruik wordt gemaakt van tegels. Toch is het mogelijk om een natuurlijke, rustige uitstraling te geven aan een badkamer.

Een natuurlijke, rustgevende sfeer in uw badkamer

Een goede manier om voor een rustgevende sfeer te zorgen in uw badkamer, is door met hout te werken. ‘Hout?’ zult u zichzelf wellicht meteen afvragen. Hout lijkt namelijk niet zo goed samen te gaan met vocht of water, maar de ontwikkelingen op dat gebied staan natuurlijk niet stil. Naast de diverse soorten tropische houtsoorten, zijn er namelijk ook andere – goedkopere – opties die prima geschikt zijn voor in de badkamer. Op die manier is tegenwoordig zelfs een houten vloer in de badkamer niet meer te gek.

Een mooie houten badkamervloer

Door die nieuwe opties waar we het eerder over hadden, kunt u tegenwoordig zonder problemen kiezen voor een houten badkamervloer. Zo is er speciaal behandeld parket te verkrijgen, maar kunt u uiteraard ook kiezen voor een vochtbestendige laminaatvloer. Let er wel op dat het zeker niet voordelig zal zijn om een houten badkamervloer aan te laten leggen. De speciale behandelmethodes of houtsoorten zorgen namelijk voor een hogere prijs. Toch heeft u dan weer een unieke vloer die veel een veel sfeervollere en rustgevendere ruimte zorgt dan de standaard tegelvloer die we in 9 van de 10 badkamers tegenkomen.