Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Een lekkage in de badkamer: wat nu?

Een lekkage in de badkamer: wat nu?

10 November, 2015

Op een dag zie je een vochtvlek in je badkamer. Je denkt niet direct het slechtste maar toch… bij een lekkage weet je nooit hoe ernstig het kan zijn. Belangrijk is dat je dit zo snel mogelijk herstelt. Denk er tegelijkertijd aan om je verzekeringsagent in te lichten: waarschijnlijk wordt waterschade door jouw brandpolis gedekt, en kan je een deel van de kosten recupereren.

Het opsporen van een lekkage

Waar het lek zit en wat de oorzaak van een badkamer lekkage is, is niet altijd duidelijk te merken. In dit geval mag je hopen dat je leidingen boven de muren liggen. Maar meestal is dit niet meer het geval in onze moderne huizen. Dan wordt het gissen en muren open kappen. Dit is een onaangename klus maar het moet nu eenmaal. Begin bij het centrum van de vochtvlek tot je de leidingen vindt en ga dan verder tot je de lekkage vindt.

Het herstel van de lekkage

Eens je weet waar de lekkage zich bevindt, kan je met het herstel beginnen. Verwijder de delen die stuk zijn en vervang ze door nieuwe. Dit kan gaan om een kraantje, een verbindingsstuk of een stuk van de leiding. Daarna moet je alles goed laten uitdrogen. Eerder kan je niet beginnen om de muren weer dicht te maken en opnieuw afwerken met een laagje verf, tegels of wat behang.

Een lekkage ziet er altijd angstaanjagend uit maar als je er snel bij bent, valt het meestal nogal mee! Zoek je nog tips om lekkages te voorkomen? Bekijk dan ook eens aannemersspot.nl.