Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

De voordelen van vloerisolatie

De voordelen van vloerisolatie

27 May, 2016

Tegenwoordig lijkt het alsof je álles kunt isoleren; de spouw, de vloer en zelfs de deuren! Isoleren lijkt het nieuwe verbouwen. Is het nou allemaal wel nodig, letterlijk álles in huis isoleren? De spouw, dat valt te begrijpen. Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

Verliezen van warmte

Tijdens het isoleren van de vloer wordt een materiaal aangebracht. Welk materiaal dit is, hangt af van jouw wensen en de mogelijkheden binnen jouw woning. Als je een vrij nieuwe woning hebt (dus van de afgelopen tien jaar), is de woning waarschijnlijk al voorzien van vloerisolatie. De isolatie richt zich vooral op de oudere huizen (die voor 1980 zijn gebouwd), waar nog veel warmte verloren gaat. In die huizen is de kruipruimte niet geïsoleerd. Deze ruimte laat veel warmte door, waardoor je vloer koud aanvoelt. In een ludiek opzicht stook je voor ‘de hele buurt’; met een kwart van jouw stoken verwarm je de vloer. Wat eigenlijk niet nodig is.

Het is geen luxe

Vloerisolatie wordt weleens vergeleken met vloerverwarming. Dat is geen juiste vergelijking. Met vloerisolatie voorkóm je dat je warmte verliest in de vloer. Met vloerverwarming zorg je dat je specifiek je vloer verwarmt. Vloerverwarming kun je zien als een luxe; je betaalt extra voor een warme vloer. Met vloerisolatie zorg je dat je investeert om minder te gaan stoken. Tevens voorkomt het isoleren van de vloer vochtvorming! Overtollig vocht kan in huis vervelende schade aan je vloer, plafond en muren aanrichten. Als je die schade wilt repareren, ben je vaak al te laat. Vocht heeft een vervelende eigenschap; het ontstaat tenenkrommend langzaam. Dit brengt een prijzige rekening met zich mee. Een overschot aan vocht in huis, is trouwens ongunstig voor je gezondheid; ademhalingsproblemen, reuma en zelfs infectierisico! Met vloerisolatie voorkom je dat nare vocht.

Nooit meer koude voeten ‘s ochtends

Tijdens de isolatie wordt de onderkant van de vloer gedicht met speciaal isolatiemateriaal. Hierdoor gaat er geen warmte verloren naar beneden (de kruipruimte of lege ruimte); je stookt niet meer voor ruimtes waar je geen warmte wilt. Ondanks dat zorgt de vloerisolatie ook voor een prettige grip op je warmte. Dat klinkt cryptisch, als je zelf geen vloerisolatie hebt. Als je eenmaal vloerisolatie hebt, snapt je dat! De vloerisolatie zorgt voor een warme, aangename vloer. Dat voorkomt heel wat frustraties en tapijtjes!

Win informatie in!

Vloerisolatie is vooral bedoeld voor de oudere huizen. Gelukkig sluit dat de nieuwe huizen niet uit. Je kunt altijd een offerte aanvragen bij een isolatiebedrijf. Zorg ervoor, dat het bedrijf gecertificeerd is. Zo garandeer je jezelf van een eerlijk advies. De isolatiespecialist kan je ook nader inlichten over het materiaal. Doorgaans gebruikte vloerisolatiematerialen zijn: schuim, isolatiekussens en vloerplaten. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Verzeker jezelf van wooncomfort

Vloerisolatie is geen luxe, eerder een spaarzame zet. Je stookt minder, hebt een warmere vloer en je maakt een slimme investering. Zowel voor je comfort als je portemonnee! Die investering vraagt om een secuur vooronderzoek. Je wilt immers jezelf verzekeren voor zorgeloos wooncomfort!

Meer informatie over vloerisolatie vind je op https://www.isolatieprijsvergelijk.nl/vloerisolatie/