Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

De meest geschikte keukenvloer

De meest geschikte keukenvloer

5 September, 2015

Waar voor de één een gietvloer het meest ideale is als keukenvloer kan voor de ander dat natuursteen of vinyl zijn. Het hangt er net maar vanaf wat de hoofdfunctie is van je keuken. Ben je een fervente kookliefhebber en probeer je graag allerlei gerechten uit of is de keuken meer de centrale ontmoetingsplaats voor het gezin? En komt koken pas op een tweede plaats? Daarnaast speelt ook de inrichting van de keuken een rol. Voor een fantasieloos keukenblok een vloer van blauwe hardsteen leggen heeft weinig zin. In een keuken ingericht naar de laatste keukentrends zoals bij www.meerkeuken.nl te zien is , geeft zo’n natuurstenen vloer echter net de finishing touch.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Er vanuit gaande dat de keuken toch voornamelijk gebruikt wordt om eten in te bereiden is de eerste prioriteit die we aan een keukenvloer stellen toch voornamelijk dat hij gemakkelijk schoon te houden is. Daar komt dan nog bij dat hij ook tegen een stootje moet kunnen. Sommige materialen, zoals laminaat en linoleum, bijten snel uit door zuren in vet of zijn gevoelig voor agressieve schoonmaakmiddelen. Genoemde materialen en eigenlijk ook hout en poreuze natuursteen vallen daardoor af. Houden we over; hardstenen of keramische betegeling, gietvloeren van beton of kunststof en de betere soorten marmoleum. Duurzame en tegelijkertijd onderhoudsvriendelijke materialen die moeiteloos in alle soorten keukens passen.

Zoals in de eerste alinea we ook al aanhaalden heeft de ruimte in veel huizen tegenwoordig ook een functie als woonkeuken. Dat uit zich in een gezellige verlichting in plaats van een kille neonbalk, een grote centrale tafel of een verlengstuk van het kookeiland waar we aan kunnen zitten. Voor zo’n keuken waar het tevens lekker wonen is mag er dan ook wel wat meer op de vloer dan het spreekwoordelijke keukenzeiltje. De meest geschikte keukenvloer voldoet dus in principe aan twee zaken A, aan de hedendaagse esthetiek en zo mogelijk aan de laatste keukentrends en B, is hij comfortabel in het gebruik en gemakkelijk te onderhouden.