Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Antieke vloeren, de trend van dit moment?

Antieke vloeren, de trend van dit moment?

27 August, 2015

Waar we de afgelopen jaren altijd bezeten waren van de moderne stijl, houden we vandaag de dag meer van het tegenovergestelde: de antieke vloer komt terug in de huiskamer en lijkt de trend van dit moment. Waarom kiezen we massaal voor antiek en wat vinden we zo mooi aan deze stijl? Lees het in dit artikel!

Antieke vloeren en tegels

In Italië zijn de tegelvloeren niet weg te denken, maar ook in Nederland en België kiezen we weer voor de zogenaamde blauwsteen vloeren en boergondische dallen. Zo zijn er diverse specialisten die uw woonkamer kunnen omtoveren in een waar Italiaans pittoresk huisje. Op die manier krijgt u altijd het gevoel dat u op vakantie bent, door enkel op uw zetel te zitten. Houdt u meer van chique, dan kunt u kiezen voor marmer tegels. Ook die behoren tot de trend van nu. De geur en antieke omstandigheden van deze vloer zorgen ervoor dat u zich direct weer thuis voelt in uw nieuwe woonkamer.

Unique vloeren van cement

Naast de antieke vloeren van marmer en blauwsteen, behoren tegels van cement ook weer helemaal tot de mogelijkheden om uw huis om te toveren naar antiek. Bent u altijd al fan geweest van een antieke tuin of antieke spullen in uw huis, dan kan een vloer van cementtegels zeker niet ontbreken in uw ‘stekkie’. Deze tegels passen perfect bij uw antieke openhaard, mocht u deze in de woonkamer hebben staan natuurlijk.

Antieke openhaard

Een antieke openhaard is natuurlijk hét ideale voorbeeld van een bijpassend voorwerp bij uw antieke vloer. De meeste gezinnen in Nederland hebben een bijpassende terracotta vloer rondom hun antieke openhaard. Deze vloer is gemakkelijk schoon te maken en wordt in Nederland gezien als uniek. Meer antieke vloeren, antieke openhaarden en parket kunt u vinden bij antiekdeknock.be Daarnaast is het natuurlijk verstandiger om tegels te hebben dan een houten vloer rondom uw openhaard.