Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Legmotieven

Legmotieven

Wanneer u kiest voor een vloer van laminaat of parket heeft u niet alleen de keuze uit tal van verschillende kleuren en soorten vloer, u kunt vaak ook kiezen tussen verschillende legmotieven. Dit kunt u zelf proberen uit te voeren, maar ook laten doen door een erkende timmer- of klusjesman op dit gebied. Populaire legmotieven voor laminaat en parket zijn bijvoorbeeld de visgraat, waarbij strookjes parket en laminaat schuin in een hoek van negentig graden tegen elkaar aan liggen. Naast de visgraad is ook de Hongaarse punt populair, waarbij de stukjes parket en laminaat steeds schuin tegen elkaar worden gelegd. Deze Hongaarse punt heeft vaak een iets rustigere uitstraling dan de visgraad, die een wat speelsere uitstraling geeft.

Afhankelijk van de kamer waar u de vloer wilt gaan leggen kunt u kiezen tussen een van beide legmotieven. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om een standaard legmotief te kiezen, waarbij u de stukken laminaat en parket recht tegen elkaar aan legt. Dit is het meest rustige legmotief, maar maakt het ook minder speels. U kunt een dergelijk legmotief bijvoorbeeld combineren met een diepe groef, waarmee u alsnog het speelse effect kunt creëren.

Voor andere vloeren zijn legmotieven minder gebruikelijk, maar is bij veel stoffeerders ook het een en ander mogelijk. Welk legmotief krijgt uw voorkeur?