Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Waarom een betonnen gietvloer?

Waarom een betonnen gietvloer?

31 May, 2016

Beton heeft tegenwoordig geen goede reputatie meer. Het wordt gezien als saai, een symbool van de urbanisering en vaak zelfs lelijk. Maar zo hoeft het niet te zijn, een coating kan wonderen verrichten voor uw betonlook vloer. Naast esthetische vooruitgang brengt een vloercoating ook veel praktische voordelen met zich mee, zoals schoonmaakgemak en bescherming tegen slijtage.

Het oog wil ook wat

Een gewone betonvloer oogt vaak kil, saai en bedroevend. Het reflecteert geen licht en trekt gemakkelijk vuil aan. Olievlekken blijven liggen en smerige voetstappen blijven staan. Een betonvloercoating geeft uw vloer een reflectief oppervlak, wat ervoor zorgt dat er minder verlichting nodig is voor hetzelfde resultaat.

Er kan zelfs een geheel ontwerp in uw vloer verwerkt worden. Zo kunt u uw bedrijfslogo in het midden van de showroomvloer laten verwerken, of looppaden in uw magazijnvloer.

Makkelijk te onderhouden

Uw betonvloer coaten kan u veel schoonmaakkosten besparen door de vloeistofvastheid van het naadloze oppervlak. Als u olie op een onbewerkte betonvloer morst kan dit veel geld kosten om te laten verwijderen, en zelfs dan is er een kans dat de vlek altijd te zien blijft. Een coating voorkomt dit volkomen, en maakt het verwijderen van olie zo gemakkelijk als dweilen.

Geen gekras

Na enkele jaren kan een betonvloer sporen van slijtage vertonen. Met name als er regelmatig voertuigen overheen rijden, of zware machines aan het werk zijn. Een betonnen gietvloer voorkomt krassen, deuken en andere soorten slijtage, waardoor u ook in de toekomst verzekerd bent van een kwalitatief goede betonvloer.

Het aanleggen van een betonnen gietvloer verloopt relatief spoedig, waardoor u uw bedrijf niet stil hoeft te leggen. Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten voor een vrijblijvend advies, Bijvoorbeeld Gietvloer Dordrecht. Samen kunnen we uw wensen bespreken en kijken naar de mogelijkheden binnen uw budget.