Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Vlekken op de gietvloer

Vlekken op de gietvloer

17 May, 2016

Het kan zomaar gebeuren, een zwaar middeltje op de gietvloer waardoor er een ernstige vlek ontstaat op de vloer. De gietvloer is van zeer goede kwaliteit en kan heel goed tegen een stootje. Tevens is het heel gemakkelijk schoon te houden met alleen maar een vochtige dweil. Maar wat als er verf op de vloer zit, of teer? De professionals van Homeworks geven u enkele tips!

Gietvloer schoonmaken met water

De gietvloer is schoon te houden door te stofzuigen met een zachte borstel, en door te dweilen met een beetje water. Zorg er wel voor dat u geen warm water gebruikt. Warm water kan een reactie veroorzaken waardoor er kalkafzetting plaatsvindt. Hierdoor komt er vuil in de kalklaag!

Ernstige vlekken in de gietvloer

Het kan zijn, dat de vlekken niet meer met water schoon te maken zijn. Denk bijvoorbeeld aan teer, of (haar)verf. Na een tijdje kan deze oplossing zelfs in de vloer trekken. Gebruik nooit chemische reinigingsmiddelen zoals chloor, want dit kan ernstige schade en verkleuring aan de gietvloer richten. Er zijn wel speciale reinigingsmiddelen om de gietvloer schoon te maken. Echter is er ook een speciaal trucje: Gebruik een beetje aceton ofwel nagellakremover om uw vlek te verwijderen! Mocht u vloer al toe zijn aan renovatie dan kan dat ook geregeld worden, er wordt dan een nieuwe vloercoating aangebracht zodat de vloer er weer als nieuw uit ziet.

Na het schoonmaken van de gietvloer

Indien u de gietvloer heeft schoongemaakt met een reinigingsmiddel, of u heeft aceton gebruikt, zorg dan dat u het op de juiste manier behandelt! Gebruik het middeltje om het vuil langzaam los te weken, maar maak het daarna gelijk schoon met alleen water. Indien u de aceton laat liggen en het laat opdrogen, kan dit namelijk ook weer een vlek veroorzaken.