Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Unieke vloeren

Unieke vloeren

16 October, 2018

Tegenwoordig is het gemakkelijk om milieuvriendelijke, unieke vloeropties te vinden die zelfs kunnen worden gevormd uit gerecyclede materialen. Denk bijvoorbeeld aan tegels, kurk, bewerkt hout, bamboe en natuurlijk hout. Elke vloer heeft zijn eigen unieke stijl. Het is dus belangrijk een vloer te kiezen die bij jouw interieur en visie past.

Laminaat
Misschien overweeg je laminaat. Laminaat bestaat uit vier lagen materiaal die duurzame en aantrekkelijke vloeren creëren. De eerste laag is een transparante, beschermende, slijtvaste en krasbestendige oppervlaktelaag. Onder deze laag vind je de ontwerplaag met patronen en hieronder bevindt zich de hardvezelplaat. De onderste laag wordt de compensatielaag genoemd en deze zorgt voor de stabiliteit van elk paneel en fungeert tevens als een vochtbarrière. Vloeren gemaakt van laminaat zijn zeer duurzaam, krasbestendig en eenvoudig te installeren en te onderhouden.

Houten vloeren
Hardhouten vloeren worden logischerwijs vervaardigd van hout. Deze worden beschouwd als een van de oudste soorten vloeren en kunnen ontworpen worden met verschillende typen hout. De huidige trend wijst erop dat er een verbetering is opgetreden in de houtproductie-industrie. Het hout wordt beter behandelt en dankzij de goede afwerking wordt de vloer duurzamer. Nadat de vloer geïnstalleerd is kan je regelmatig onderhoud uitvoeren door de vloer in de was te zetten.

Gietvloeren
Een andere noemenswaardige, unieke vloer is een gietvloer. Dit type vloer heeft als voordeel dat het zeer makkelijk schoon te maken is. Vieze vlekken trekken namelijk niet in, maar zijn makkelijk weg te dweilen. Daarnaast is de gietvloer waterdicht, waardoor je deze zelfs tot in de badkamer door zou kunnen trekken. Een gietvloer is leverbaar in veel verschillende kleuren en er kan zelfs een patroon in de vloer gegoten worden. Het is een vloer die je totaal naar je eigen wens kunt laten leggen, waardoor deze misschien wel de meest flexibele vloer is.

Vloeren en het milieu
Het maken van unieke vloeren kost creativiteit en tijd, maar het is het werk zeker waard. Daarnaast speelt milieuvriendelijkheid een steeds grotere rol in de keuze van het materiaal. Je vloer gaat jaren mee, dus het is fijn als je er dagelijks aan herinnerd wordt, dat je milieubewust bezig bent geweest.