Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Iedereen wil tegenwoordig een gietvloer

Iedereen wil tegenwoordig een gietvloer

21 July, 2016

Als je het ons vraagt is het niet zo gek dat iedereen tegenwoordig een gietvloer wil. Er zitten een aantal voordelen aan een gietvloer – makkelijk schoon te houden, stijlvolle vloer en zeer geschikt voor kinderen – waar je eigenlijk meer over zou moeten weten. Lees verder en wij vertellen jou meer over de voordelen van een gietvloer.

Veel mogelijkheden met een gietvloer

Er is veel mogelijk op het gebied van gietvloeren. Zo kun je voor verschillende kleuren en symbolen kiezen, waardoor een gietvloer eigenlijk voor iedere ruimte toepasselijk is. Een aantal van mijn vrienden hebben een gietvloer in de badkamer laten plaatsen, terwijl andere vrienden van mij het in de huiskamer hebben. Ik zelf heb er voor gekozen om de slaapkamers van mijn kinderen met een gietvloer te voorzien. Mijn kinderen waren er erg blij mee, omdat de vloeren een felle kleur hebben. Ze mochten zelf de kleuren uit kiezen en dat konden ze waarderen. Bij mij gaat het niet zo zeer om de kleur die ze gekozen hebben, maar meer om het gebruiksgemak van een gietvloer.

De gebruiksgemakken van gietvloeren zijn eenvoudig op te sommen. Ten eerste kun je een gietvloer makkelijk schoon houden, wat natuurlijk ideaal is wanneer iemand een glas cola of iets dergelijks over de vloer laat vallen. Met een doekje kun je de vloer schoonvegen en het maakt in principe niet uit hoe lang het blijft liggen. Daarnaast is het materiaal van een gietvloer geluiddempend, waardoor kinderen vrijuit kunnen spelen zonder iemand lastig te vallen. Ik zelf heb mijn gietvloer door vloercoating laten aanleggen en dat bevalt goed moet ik zeggen.