Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Hout, steen of kunststof?

Hout, steen of kunststof?

28 April, 2016

In het verleden koos men vaak voor houten of stenen vloeren. Het was traditioneel, conventioneel en tot voor kort eigenlijk nog maar de enige mogelijkheid wanneer het aankwam op een vloer. Tegenwoordig zijn de keuze erg uiteenlopend, en daarbij is het ook meer en meer in de mode geraakt om vernieuwend en gedurfd je huis in te richten. Dit begon als vanzelfsprekend bij het meubilair, maar naarmate de jaren vorderden en men meer grenzen opzocht verlegde de vernieuwing zich naar de vloer. En daarbij aangekomen komen we de epoxyvloer tegen. Deze van oorsprong industriële vloer wordt tegenwoordig veel meer gezien in particuliere woningen en moderne kantoorpanden.

Oneindig veel voordeel

De redenen hiertoe blijven zich maar opstapelen, maar één van de meest voorname is de onnavolgbare kwaliteit van epoxyvloeren. De vloeren zijn ongelooflijk weerbarstig, sterk en zijn erg onderhoudsvriendelijk. Dit maakt ze zeer gewild in huizen waar men graag een moderne en industriële stijl aan houdt. Ook zijn epoxyvloeren ideaal wanneer het aankomt op een schoon huis; ze zijn stofvrij en vocht resistent. Dit voorkomt dat schimmel of andere vuiligheden onder de vloer weten te kruipen. In de badkamer kan dit een enorme winst zijn. Los van het feit dat het vanuit een stilistisch oogpunt ook een geweldige toevoeging zou zijn. Een epoxyvloer kan namelijk ook in de douche cabine worden gelegd, wat uw badkamer een geheel zal maken. Dus wellicht kijken we naar een toekomst waar vloeren minder uit de conventionele hoeken komen, maar juist uit de gedurfde en onverwachtse hoeken.

Maak uw keuze

Een andere, zeer bekende uitvoering van de gietvloer is de PU gietvloer. Deze komen we veelal tegen in de gymnastiekzalen van scholen. Wellicht kunt u zich nog herinneren dat u eens gesport heeft in een overdekte gymzaal en er talloze gekleurde lijnen over de grond liepen? Grote kans dat u op een PU gietvloer stond. Een PU gietvloer is elastisch en verend, wat erop neerkomen significant minder pijnlijk maakt. Daarnaast is een PU gietvloer in nagenoeg alle RAL-kleuren verkrijgbaar. Vanwege alle veelzijdigheden en simpele, praktische voordelen zien we nu een ware opmars in populariteit van betonvloeren. Wellicht is een gietvloer echt iets voor u, laat u nu adviseren door een lokale specialist en voordat u het weet loopt u thuis op zo’n prachtige gietvloer.