Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Het gebruik van gietvloeren

Het gebruik van gietvloeren

15 November, 2016

Het gebruik van gietvloeren in Limburg is al langer bekend. Ze werden hoofdzakelijk in kantines en kantoren gebruikt. Vooral in bedrijven worden gietvloeren gebruikt van Solid Floors omdat een epoxy-vloer resistent is tegen allerlei zuren. Ook worden de gietvloeren gebruikt omdat het hygiënisch is. De vloeren worden tegenwoordig ook steeds vaker toegepast in woonhuizen. Dat kan ook zeker bij een moderne inrichting. Dat zijn hoofdzakelijk de PU-vloeren (Polyurethaan). Ze zijn elastisch en praktisch in alle RAL-kleuren verkrijgbaar.

Het aanbrengen van een gietvloer

Een dergelijke vloer moet men zien als een afwerkvloer. Hij is gemakkelijk aan te brengen op een bestaande vloer. Met giet daarvoor het product uit op de bestaande vloer. Wanneer hij is uitgegoten gaat men er met een speciale kam door en tot slot nog met een prikrol. Het materiaal zal zich zeer egaal over de vloer verspreiden. Wanneer het geheel is aangebracht is het een kwestie van goed laten drogen en u zal een prachtige vloer hebben. Omdat deze vloer ook nog elastisch is hij zeer geschikt om scheuren weg te werken.

Soorten gietvloeren

Er zijn meerdere soorten gietvloeren maar voor wat betreft de kunststoffen zijn er drie soorten. Dat zijn de Epoxy gietvloeren, de PU Polyurethaan vloeren en de gietvloeren met een beton look. Daarnaast zijn er ook nog de marmertapijten, betonmortel en steentapijten.

We gebruiken ook cementgebonden vloeren. Hieronder kan men verstaan woonbeton en gietmortel. Het zijn zeer harde vloeren die een werking van de ondervloer moeilijk kunnen opvangen. Daarentegen zijn steentapijten en marmertapijten opgebouwd uit een mengsel van kleine steentjes of marmer met epoxyharsen. Deze vloeren zijn zeer flexibel. Ze worden vaak ook gebruikt voor het wegwerken van scheuren in een vloer. Ook zijn ze vloeistofdicht. Door er nog een extra laag op aan te brengen van een zware PU-toplaag, die doorzichtig is, wordt de vloer ook nog eens extra beschermd tegen verkleuring.

Voordelen van een gietvloer.

In de industrie werden ze als eerste toegepast. Tot vandaag de dag worden ze nog steeds in garages en magazijnen gebruikt. Dat is vooral omdat de vloer zo gemakkelijk schoon te houden is. Hij is daarbij zeer vlak zodat men er gemakkelijk een machine horizontaal op kan plaatsen. Ook zullen er niet snel scheuren in kunnen ontstaan omdat ze hoofdzakelijk elastisch zijn.