Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Gietvloeren, wat zijn dat eigenlijk?

Gietvloeren, wat zijn dat eigenlijk?

29 December, 2016

Gietvloeren kopen doet u natuurlijk niet zomaar. Eerst zult u natuurlijk graag willen weten wat gietvloeren eigenlijk zijn. Een gietvloer wordt niet gelegd, zoals bij laminaat, maar wordt zoals de naam al een beetje verklapt, gegoten. De vloer bestaat uit vier verschillende lagen die samen niet dikker dan 3 millimeter zijn. Het is dus behoorlijk dun. Hij is te vergelijken met de ondergrond die u in gymzalen ziet liggen, maar dan met veel minder vering. Gaat u gietvloeren kopen dan moet u ook weten dat deze bijzonder duurzaam zijn, ze kunnen wel tot 50 jaar blijven liggen. En mocht u na verloop van tijd iets anders willen, dan is hij perfect geschikt om als ondervloer te gebruiken.

Wat zijn de kosten van een gietvloer?

De prijzen van een gietvloer lopen uiteen. Het heeft natuurlijk ook te maken bij welk bedrijf u hem aan gaat schaffen en wat de kosten van het leggen zijn. De meeste kosten zitten hem in het inschakelen van een specialist die meerdere dagen nodig heeft om alles voor elkaar te krijgen. Eerst legt hij de meerdere lagen waarna hij eerst tijd moet nemen en hij moet steeds weer terugkomen. In principe kunt u rekening houden met 90 tot 120 euro per vierkante meter. Het is veel duurder dan andere vloersoorten, maar uiteindelijk gaat hij veel langer mee.

Gietvloeren kiezen voor duurzaamheid

Als u voor duurzaamheid wilt gaan dan is het aan te raden om gietvloeren bij een specialist zoals gietvloer Zwolle te kopen. Het is de moeite waard en u zult er een zeer lange tijd van genieten. De specialist kan alle vragen die u over onderhoud en dergelijke uitleggen, zodat u echt optimaal van de duurzaamheid van deze mooie vloer kunt genieten.