Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Een sterke slijtvaste vloer

Een sterke slijtvaste vloer

17 November, 2015

De gietvloer is vooral populair geworden doordat het een zeer kwalitatieve vloer is die goed tegen een stootje kan. Daarom vindt u op deze pagina gietvloer tips. De vloer kan veel belasting verdragen en kent een lange levensduur. Daarbij is de epoxyvloer ook nog eens heel gemakkelijk te onderhouden en gewoon te kiezen in iedere kleur die u maar wenst te hebben.

PU en epoxyvloer

Toch zijn er nog wel verschillen in materiaal en kunt u binnen de gietvloeren nog meer keuzes maken. Als soort gietvloer zijn er meestal twee soorten die gekozen worden: Een polyurethaan (PU) of epoxyvloer. De epoxyvloer is een harde vloer, het is ontzettend sterk en kan gigantisch zware belastingen verdragen. Dit soort wordt veelal gebruikt bij industriële doeleinden. De polyurethaanvloer is ook heel sterk, maar is iets elastischer van aard en voelt daarom wat zachter aan. Deze vloer wordt doorgaans bij mensen thuis gelegd.

Extra kras- en slijtvaste laag aanbrengen

Maar is het ook mogelijk om de hardheid van de epoxyvloer te krijgen, maar dan wel met de zachtheid van de PU vloer? Dan kunt u kiezen voor een PU vloer met een extra beschermende laag. Een krasvrije en slijtvaste coating laag zal uw vloer extra lang mooi houden! De hardheid en bescherming in de gietvloer wordt gemaakt met giethars. Dit maakt de vloer nog sterker en zorgt voor een beschermende laag. Chemische middelen zullen dan niet direct de vloer binnendringen en krassen en slijtage zullen hierdoor niet snel optreden.

Ideaal voor een modern interieur

De gietvloer en ook vloercoating bevat volop mogelijkheden om deze in uw woning toe te passen, de vloeren zijn voornamelijk geschikt voor een modern interieur. Het grote voordeel ten opzichte van andere vloersoorten is dat een gietvloer in iedere gewenste kleur aan te brengen is. Ook is het mogelijk zelf een patroon aan te geven en de gietvloer specialist kan het voor u verwerken. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een lokale specialist zoals Gietvloer Rotterdam in te schakelen. Deze kan u direct helpen om een vloer naar wens aan te brengen.