Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Betonlook geven aan gietvloeren

Betonlook geven aan gietvloeren

19 October, 2015

Wanneer u op zoek bent naar een duurzame vloersoort dan kunnen wij de gietvloer adviseren. Veel mensen kiezen toch nog voor de betonvloer vanwege de uitstraling dat deze vloer heeft. Echter heeft de constructie van beton aardig wat nadelen ten opzichte van de gietvloer. En kunnen we voor de gietvloer alvast meegeven dat we deze een volledige betonlook kunnen geven met de voordelen van de woonbeton gietvloer. Win-win, toch?

De voordelen van gietvloeren

Gietvloeren zijn waterdicht, geluidsdempend, gaan lang mee en zijn volledig naar wens te kleuren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een betonlook te geven aan de gietvloer zodat u het beste van beide werelden kunt genieten. Nog meer voordelen weten? Lees verder!

  • Een gietvloer is slijtvast en stofvrij waardoor het perfect is schoon te maken;
  • Gietvloeren zijn in eindeloos trendy kleuren te plaatsen waardoor de vloer naadloos is aan te sluiten op uw interieur;
  • De gietvloer is naadloos waardoor het de ruimtes optisch vergroot.

Belangrijk verschil met beton

Nog een belangrijk verschil met beton is het feit dat beton erg hard is en daardoor ook risicovol op de werkvloer en in huis. Een val kan vrij eenvoudig voor ernstig letsel zorgen. Gietvloeren gemaakt van polyurethaan (PU) zijn elastisch, we zien ze bijvoorbeeld veel terug in de gymzaal, waardoor dit risico sterk wordt verminderd. Met andere woorden is de gietvloer dus veiliger dan beton. Een belangrijk verschil, dat voor u nét dat beetje verschil kan maken.

Besparen op uw nieuwe vloer?

Als u op zoek bent naar een nieuwe vloer die een lange tijd mee gaat dan is de gietvloer éen van de beste keuzes die u kunt maken. Er zijn echter weer verschillende soorten gietvloeren, voor iedere toepassing weer een aangepast vloer. Voor industriële toepassingen zijn de epoxyvloeren bijvoorbeeld het meest geschikt. Als je een gewone gietvloer wil maar de prijs te hoog vind dan kan je ook kiezen voor vloercoating. Een vloercoating is een soort dunne gietvloer, door dat er minder lagen worden gebruikt is deze vloer een stuk voordeliger. Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met een gietvloer specialist.