Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

5 tips om een industrieel interieur te creëren

5 tips om een industrieel interieur te creëren

15 September, 2016

 Industriële interieurs zijn anno 2016 niet meer weg te denken. Deze manier van het inrichten van woningen is geïnspireerd op fabrieksarchitectuur en legt de nadruk op praktische items. De stoere maar toch rustgevende stijl kan gerealiseerd worden door een aantal aanpassingen te maken in jouw woning. Wil je graag weten hoe je precies een industrieel interieur kunt creëren? Lees dan snel verder.

  1. Begin met een moodboard

Het samenstellen van een moodboard is altijd handig wanneer er een herinrichting van jouw woning op de planning staat. Websites zoals Pinterest staan vol met foto’s van industriële woningen en geven je de kans om op een snelle en makkelijke manier een selectie te maken van jouw favoriete inspiratiebeelden. Het voordeel van een moodboard maken is dat je, met je moodboard als uitgangspunt, gerichter op zoek kunt gaan naar industriële meubels, bouwmaterialen en accessoires.

  1. Kies een industriële vloer
    De vloer speelt een grote rol bij industriële interieurs. Bepaal daarom of jouw vloer binnen de industriële stijl past en denk indien nodig na over het vervangen van de vloer. Voorbeelden van vloeren die perfect passen binnen een industriële woning zijn vloeren met donkere, grove tegels of gietvloeren. Eén van de voordelen van een gietvloer is dat je uit verschillende kleuren en afwerkingen kunt kiezen. Onze persoonlijke industriële favoriet is een gietvloer met een betonlook. 
  2. Ook de muren spelen een grote rol

Een knalroze muur of een muur met tuttig behang past niet bij een industrieel interieur. Een muur met een basic kleur is altijd goed, maar je kunt er ook voor kiezen om één of meerdere muren te verven in een stoere kleur zoals donkergrijs of donkergroen. Ook een muur met bakstenen past goed binnen het concept. Hetzelfde gevoel kun je trouwens ook op een budget-manier realiseren, met behang dat een bakstenen-print heeft.

  1. Combineer verschillende kleuren

De hoofdkleuren voor een industriële look zijn zwart, wit en grijs. Dit betekent natuurlijk niet dat je jouw woonruimte alleen met deze kleuren kunt invullen. Breng extra kleur in de ruimte door voor opvallende en kleurrijke accessoires te kiezen. Voorbeelden van industriële accessoires zijn stoere lampen, ruwe tapijten en moderne fotolijsten.

  1. Ga voor opvallende meubels
    Ga je op zoek naar industriële meubels? Houd dan vooral de woorden vintage, uniek en mannelijk in het achterhoofd. Een grote lederen bank, designstoelen en een houten eettafel doen het altijd goed binnen een industrieel interieur. Tip: vergeet niet om rond te neuzen bij tweedehandswinkels en rommelmarkten. Hier kun je vaak de mooiste industriële woonitems vinden.

Veel succes met het creëren van een industrieel interieur.