Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Verhuizen zonder je spullen te beschadigen

Verhuizen zonder je spullen te beschadigen

29 March, 2017

Uit onderzoek is gebleken dat verhuizen in de top drie meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven hoort. Er komt ontzettend veel kijken bij een verhuizing en het is belangrijk dat alles goed gebeurd. Door deze stress zie je vaak dat mensen te gehaast aan het werk gaan waardoor er spullen zijn die schade oplopen tijdens een verhuizing. Dit is natuurlijk erg zonde, dus daarom geven wij je in dit artikel een aantal tips om schade aan je spullen te voorkomen. Alvast een kleine tip: een verhuislift huren kan de oplossing zijn!

Beschermen van je meubels

Bij een verhuizing moet je gehele inboedel van het ene huis naar het andere verplaatst worden. Er is dus een grote kans dat deze spullen krassen en deuken oplopen. Gelukkig zijn er verschillende producten die je meubels tegen deze schade kunnen beschermen. Als eerste is het slim om je meubels in te wikkelen met wikkelfolie, verhuisdekens, etc. waardoor de meeste schade al voorkomen wordt. Daarnaast zijn er nog verschillende producten die ervoor zorgen dat de kans op beschadigingen minimaal wordt. Beschermhoeken bijvoorbeeld, hierdoor zullen de hoeken van meubels volledig zijn afgedekt.

Schade op de muren

Schade op de muren komt ook erg vaak voor. Vooral op lichte muren is elk krasje of lijntje te zien, wat het erg moeilijk maakt om dit te voorkomen. Het grote nadeel is dat wanneer je een klein stukje opnieuw wilt verven, je ook meteen de rest van de muur mee moet nemen. Anders zal je altijd kleurverschil zien. Wees dus voorzichtig met het verplaatsen van meubels en hang stucloper op.

Schade op de vloer

Doordat er veel mensen constant in de weer zijn met het in verslepen van meubels is de kans op krassen in je vloer erg groot. Ook hier kan je het best een bescherming op leggen, daarnaast is het slim om een verhuisbedrijf in te huren. Zij doen dit werk dagelijks en weten hoe je goed en veilig te werk gaat.