Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Zelf laminaat leggen

Zelf laminaat leggen

27 July, 2015

Als u een mooie laminaatvloer gevonden heeft en deze zelf gaat leggen, dan kunt u tegen een aantal problemen aanlopen. Zo heeft u bijvoorbeeld bepaalde elektrische gereedschappen nodig om de laminaatplanken op maat te kunnen snijden. Met deze tips bent u gegarandeerd voorbereid op het leggen van een laminaatvloer.
1. Als voorbereiding op het leggen van laminaat heeft u ten minste nodig: een zaag met fijne tanden, een hamer, een koevoet of aanslagijzer, een meetlat, een potlood, een spandraad, onderlaagschuimstof en dampdichte folie. Zorg ervoor dat de laminaatplanken 48 uur uit de verpakking zijn gehaald en in kamer temperatuur liggen.
2. Voor het op maat zagen van laminaat kunt u een decoupeerzaag of een cirkelzaag gebruiken. De decoupeerzaag is erg handzaam en kan gemakkelijk gebruikt worden voor kleine inkepingen. De cirkelzaag is echter meer geschikt om lange rechte stukken snel mee te zagen. Wanneer u laminaat zaagt wordt het aangeraden om een gereedschap met fijne vertanding te gebruiken en met de zichtzijde naar beneden te zagen.
3. Bij het leggen van het laminaat wordt de eerste rij met de groef langs de muur gelegd. Gebruik het spandraad om te kijken of de eerste rij recht ligt. De volgende planken kunnen aan elkaar geklikt worden. De kopse kanten van het laminaat kunnen aangedrukt worden met een koevoet of aanslagijzer. Een aanslagblokje voorkomt hierbij schade.

Met deze tips ben je een eind op weg om een laminaatvloer te leggen, maar mocht je twijfelen of het gaat lukken om zelf een laminaatvloer te leggen, informeer dan bij de verkoper naar de mogelijkheden om een laminaatvloer te laten leggen.