Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Gietvloer: waarom een goed idee?

Gietvloer: waarom een goed idee?

19 October, 2015

Tegenwoordig moet je bij het interieur van je huis overal aan denken om het huis modern eruit te laten zien. Je moet de juiste lamp hebben, de juiste eettafel en de juiste bank. Die moeten natuurlijk ook nog comfortabel en praktisch zijn. Het is dus een werk van combineren en proberen totdat je de juiste spullen heb gevonden. Waar steeds meer mensen over nadenken wanneer zij hun huis inrichten is de vloer. Mensen denken steeds meer na over welke vloer ze zullen nemen. Je kan kiezen uit een tapijt of juist een houten vloer. En die zijn dan weer onderverdeeld in een groot aantal andere type vloeren. Tegenwoordig zijn gietvloeren steeds populairder. Er zijn dan ook een aantal redenen waarom de gietvloer steeds meer boven andere vloeren wordt gekozen.

Praktisch

Ten eerste is een gietvloer erg praktisch. Dit komt onder andere doordat ze makkelijk zijn schoon te houden en ze zijn kras bestendig. Stof valt natuurlijk erg snel op een lichtgekleurde vloer, maar dit geldt ook voor andere vloeren en die zijn vaak minder makkelijk om schoon te maken. Dit is dan ook de reden dat gietvloeren vooral erg populair zijn in badkamers en keukens. Zo kan je in deze kamers toch een mooie vloer aanleggen en is het toch praktisch. Een gietvloer geeft je huis dan ook een ruimtelijke uitstraling en het is makkelijk om alle kamers van je huis als een geheel te maken.

Kleur

Het idee dat gietvloeren er saai uit zien is allang verleden tijd. Het is dan ook een vooroordeel dat elke gietvloer er grijs uitziet en dat horen te dienen als werkvloer. Je kan je gietvloer tegenwoordig elke kleur geven die je wil, van groen tot rood en van paars tot oranje. Je kan ook patronen maken in de vloer, wat natuurlijk weer een heel andere uitstraling geeft dan een effen kleur. Al met al kan je tegenwoordig dus een heel kunstwerk van je gietvloer maken. Je kan er op deze manier dus je eigen tint aan geven.

Uitstraling

Misschien wel de grootste reden waarom een gietvloer als een erg goed woonidee wordt gezien is omdat een gietvloer een industriële en stoere uitstraling geeft aan je huis. Hier zijn de meningen weliswaar over verdeeld, want er zijn ook mensen die het een kille uitstraling vinden hebben. Dit hoeft totaal niet zo te zijn, want je kan het een erg warm aankleden met de spullen die je erin zet. Zo kan je veel natuurlijke materialen gebruiken bij een gietvloer zoals een wollen vloerkleed. De vloer geeft sowieso een mooie en strakke uitstraling aan de kamer.