Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Creëer meer sfeer in huis met warme vloerkleden

Creëer meer sfeer in huis met warme vloerkleden

29 December, 2016

Er is niets fijner dan wakker worden op een warme vloer! Heeft u al eens gedacht aan een warm vloerkleed op uw vloer? Een vloerkleed is niet alleen lekker warm en zacht aan uw voeten, ook kan een vloerkleed voor meer sfeer in huis zorgen. Vloerkleden hebben vaak een warme, diepe kleur, waarmee het vloerkleed bijdraagt aan een knusse sfeer in uw kamers. Wanneer u op internet naar vloerkleden zoekt zult u dermate veel verschillende vloerkleden tegenkomen, dat u altijd een vloerkleed vindt die aansluit bij de huidige stijl van uw woning.

Vloerkleden voor de verschillende kamers van uw woning

Een vloerkleed kunt u in vrijwel iedere ruimte binnen uw woning gebruiken. Leg het vloerkleed bijvoorbeeld onder of net naast uw bed, zodat u de dag goed begint! Of kies ervoor om een vloerkleed in uw woon- of werkkamer te leggen. Zorg ervoor dat het vloerkleed het juiste formaat heeft. Een te groot vloerkleed kan overheersend zijn, waardoor uw kamers een rommelige uitstraling krijgen. Dit geldt ook voor het kleurgebruik in het vloerkleed. Als het contrast tussen de kleuren van de vloerkleden en uw meubels te groot is, zorgt dit voor een rommelig aangezicht.

Verschillende soorten vloerkleden

Vloerkleden worden in verschillende soorten aangeboden. Denk aan ronde of vierkante vloerkleden, vloerkleden met korte of lange haren, enzovoorts. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welk type vloerkleed het meest geschikt is. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat een vloerkleed met lange haren lastiger schoon te maken is en daarbij meer vuil aantrekt.