Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

5 redenen om te kiezen voor een laminaatvloer

5 redenen om te kiezen voor een laminaatvloer

21 March, 2016

Het is een lastige keuze als je aan het verhuizen of verbouwen bent: wat soort vloer nemen we? Laminaat kan een goede keuze zijn. We geven je 5 redenen waarom dat een goede keuze kan zijn

Bepaal zelf hoe je laminaatvloer eruitziet.

Wordt het een witte vloer, visgraatlaminaat of toch een tegelmotief. Het zijn een paar van de vele keuzes die je hebt als je voor laminaat kiest. Laminaat is te verkrijgen in veel verschillende patronen, kleuren en diktes, dus hoe de laminaatvloer eruit komt te zien is voor een groot deel aan jou. Bijkomend voordeel is dat een laminaatvloer niet duur is. Vanaf € 5 per vierkante meter is een laminaatvloer al mogelijk.

Een laminaatvloer is gemakkelijk zelf te leggen.


Een tweede reden om te kiezen voor een laminaatvloer is dat het gemakkelijk zelf te leggen is. Laminaat is in verschillende maten te koop. Als je vooraf de goede maat koopt hoef je niet aan de slag met zaagmachines om het laminaat op maat te maken. Bij het overgrote deel van het laminaat zit een duidelijk beschrijving hoe het gelegd moet worden. Je bent dus geen geld kwijt aan dure professionals maar legt het gemakkelijk zelf.

 

Een handige vloer voor gezinnen met kinderen.

Een laminaatvloer bestaat uit verschillende onderdelen: een houtvezelplaat, dragermateriaal dessinpapier en een transparante slijtlaag. De slijtlaag maakt dat een laminaatvloer erg handig is voor gezinnen met jonge kinderen. Het zorgt ervoor dat niet meteen het laminaat beschadigd wordt als er dingen op de vloer vallen, maar dat eerst de slijtlaag wordt aangetast. De slijtlaag zorgt er ook voor dat de vloer gemakkelijk schoon te houden is. Daardoor gaat de vloer, ook als je jonge kinderen hebt, lang mee.

Een laminaat vloer vraagt weinig onderhoud


In het vorige punt van dit blog benoemde we al de voordelen van een slijtlaat voor gezinnen met kinderen. Maar dit onderdeel van een laminaatvloer heeft nog een ander voordeel. Het zorgt ervoor dat de vloer weinig onderhoud nodig heeft. Stofzuigen en afnemen met een lichtvochtige doek is vaak al voldoende om de vloer lange tijd mooi te houden. Dweilen wordt afgeraden met een laminaatvloer. Met dweilen bestaat namelijk de kans dat het water in de vloer trekt waardoor de slijtlaag beschadigd raakt en zijn functie verliest.

Een laminaatvloer is mee te nemen naar een volgend huis


Ook als je regelmatig verhuist is een laminaatvloer een goede optie. Eerder in dit blog werd al beschreven dat een laminaatvloer gemakkelijk te leggen is. Dat maakt dat het ook gemakkelijk weer op te breken is en je het kunt meenemen naar een volgend huis. Doordat laminaat tegen een stootje kan, raakt het niet zo snel beschadigd tijdens de verhuizing. Op zoek naar goedkoop laminaat? 

Nadelen


Een laminaatvloer heeft helaas ook nadelen. Zo kan deze soort vloer kouder aanvoelen dan bijvoorbeeld een vloer van hout of parket en is het minder geluidsdicht dan andere vloersoorten. Maar dat probleem is op te lossen door een isolatielaag aan te brengen onder de vloer.