Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Buitenvloeren: alle soorten

Buitenvloeren: alle soorten

Wil je een nieuwe buitenvloer in jouw tuin, op jouw dakterras of op jouw veranda laten plaatsen en ben je benieuwd uit welke buitenvloeren je kan kiezen bij het aanschaffen van een nieuwe vloer voor buiten? Lees dan in dit artikel meer over de verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor buitengebruik, namelijk de hardhouten vlonderplanken, de houten vlonderplanken, de composiet vlonderplanken en de bamboe vlonderplanken.

Hardhouten vlonderplanken
Hardhouten vlonderplanken betreffen vlonderplanken uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië met een rode of bruine kleur. De vlonderplanken hebben een hoge weerstand tegen onder andere insecten en gaan twee keer zo lang mee als standaard houten vlonderplanken. De gemiddelde levensduur van hardhouten vlonderplanken is ongeveer 20 jaar, dus het aanschaffen van deze vlonderplanken is zeker een goede investering voor op de lange termijn.

Houten vlonderplanken
Houten vlonderplanken hebben standaard een minder goede weerstand tegen insecten en schimmels, maar kunnen na het impregneren van het hout net zo lang meegaan als hardhouten vlonderplanken. Kies je voor geïmpregneerde vlonderplanken van hout, dan hofe je je dus geen zorgen te maken dat de kwaliteit van deze vlonderplanken minder goed is. Verder zijn houten vlonderplanken gemaakt van kwalitatief hoogwaardig en aantrekkelijk ogend naaldhout en hebben de vlonderplanken een natuurlijke uitstraling.

Composiet vlonderplanken
Vlonderplanken van composiet zijn onderhoudsvrij, hoeven niet behandeld te worden en zijn zeer duurzaam. Daar komt nog bij dat de vlonderplanken van dit materiaal minder snel verkleuren dan vlonderplanken van hout, waardoor de planken langer de beste uitstraling behouden.

Bamboe vlonderplanken
Bamboe vlonderplanken hebben een unieke uitstraling en een hoge kwaliteit. Wil je vlonderplanken in de tuin, op het dakterras of op de veranda en wil je een goed alternatief vinden voor houten of hardhouten vlonderplanken? Dan zijn de vlonderplanken van bamboe zeker een aanrader, want deze vlonderplanken hebben een unieke uitstraling en dezelfde kwaliteit als vlonderplanken van hout en hardhout.

Naast diverse soorten vlonderplanken is het natuurlijk ook mogelijk om te tuin te bestraten. Zorg ervoor dat u kosten voor het bestraten van de tuin goed inzichtelijk heeft en dit kunt vergelijking. Vraag offertes voor tuinbestrating aan zodat u weet wat de mogelijkheden en verschillende prijsklassen zijn.