Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Welke vloer past het beste in de slaapkamer?

Welke vloer past het beste in de slaapkamer?

18 February, 2020

Bij het opnieuw inrichten van je slaapkamer, is een bed waarschijnlijk het eerste waar je mee bezig bent. Hoe breed moet het bed zijn, welke stijl en welke kleur zijn belangrijk voor je? Echter, er is een onderdeel van de slaapkamer die ook erg belangrijk kan zijn; de vloer. Een bed geeft veel sfeer aan de slaapkamer, maar de vloer mag zeker niet onderschat worden. Eigenlijk heeft de vloer in elke ruimte van een huis een grote een grote invloed op de sfeer in die ruimte. Wij zetten een aantal populaire vloersoorten in een slaapkamer voor je op een rij. 

Laminaat

Een laminaatvloer is een zeer universele vloersoort, omdat deze in vrijwel iedere ruimte in huis goed kan passen. Je kunt laminaat in verschillende kleuren en maten kopen, en groot bijkomend voordeel is dat je het waarschijnlijk zelf kunt leggen. Laminaat wordt verkocht in verschillende prijsklassen, waardoor het voor vrijwel iedereen beschikbaar is. Verschillende soorten laminaat kunnen totaal verschillende sferen creëren. 

Vloerbedekking

Veel mensen kiezen voor een vloerbedekking in de slaapkamer omdat dit een hele warme sfeer kan creëren. Bovendien heb je in de winter minder last van voeten op een koude vloer, omdat vloerbedekking wat makkelijk de warmte vasthoudt. Er zijn veel verschillende soorten vloerbedekking te verkrijgen, zodat je dit helemaal kunt afstemmen op je eigen wensen. Zo is er een groot verschil tussen hoogpolige vloerbedekking en laagpolige vloerbedekking. Voor ieder wat wils!

Gietvloer

De afgelopen jaren is de gietvloer enorm aan populariteit aan het winnen, en dat is wat ons betreft meer dan terecht. Een gietvloer is een vloer die in meerdere lagen over elkaar heen gegoten worden, en zo een heel strak resultaat geeft. Het kan bovendien gegoten worden in verschillende kleuren. Past zo’n strakke vloer goed bij de inrichting van jouw huis? Dan kan het zeker ook een mooie toevoeging aan de slaapkamer zijn.