Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Welke vloer is ideaal wanneer je kinderen hebt?

Welke vloer is ideaal wanneer je kinderen hebt?

8 July, 2016

Kids. Heerlijk zijn ze, maar het is wel verstandig je interieur er enigszins op aan te passen zodat je er zo min mogelijk tijd aan hoeft te verspillen. Er is een aantal zaken waar je op moet letten voor wat betreft vloerkeuze.

Vlekken
Bekers drinken, speeksel, viltstiften, enzovoorts. Met kleine kinderen is het ondenkbaar dat er nooit geknoeid wordt op de vloer, en daar zal je dus rekening mee moeten houden. Een tapijtvloer of echt houten vloer is daarom geen slimme keuze. Let ook op het dessin van je vloer: op een hele egale laminaatvloer met glansafwerking zullen vlekken sneller opvallen dan wanneer je een heel druk dessin hebt met een matte afwerking.

Deuk- en krasgevoeligheid
Kleine kinderen zijn druk met het ontdekken en ervaren van alles wat ze zien en voelen. Het kan dan ook gemakkelijk zijn dat ze met spullen over de vloer kruipen, die krassen achterlaten. Worden ze wat ouder? Dan worden ze ook sterker, en kunnen ze spullen gaan optillen. Bij het neerzetten of laten vallen wil je natuurlijk niet dat er deuken of krassen in de vloer komen. Let dus bij een echte houten vloer op de kras- en stootgevoeligheid.

Besmettelijkheid
Op een spierwitte hoogglans vloer zie je álles liggen. Om dezelfde reden als waarom je zo’n vloer niet kiest wanneer je drie zwarte katten hebt, raden wij ‘m ook af te kiezen bij kinderen. Kinderen zijn drukke sjouwers in huis, en dat zorgt voor extra vuil en stof op de vloer. Dat is geen probleem, maar je dwingt jezelf met zo’n vloer om te blijven Swifferen en dweilen. Waarschijnlijk niet je hobby!

Aanraders
Als je bovenstaande factoren bekijkt, kun je het beste gaan voor een laminaat- of vinylvloer. Deze vloeren kunnen goed tegen stoten, zijn krasbestendig en zijn verkrijgbaar in heel veel dessins waarop stof en vuil amper opvallen. Bovendien zijn ze gemakkelijker schoon te houden en te maken wanneer erop geknoeid wordt. Ook een tegelvloer is het overwegen waard. Echt hout (parket, eiken, etc.) en tapijt worden afgeraden. Ze zijn te vlekgevoelig en onderhoudsintensief. Bovendien kan een eiken vloer barsten of indeuken wanneer je peuter wat ouder en sterke wordt, en er wat op laat vallen. Zorg met een goede, dikke ondervloer voor voldoende geluidsdemping wanneer je in een bovenwoning of appartement zit.