Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Wanneer kies je voor een visgraat vloer?

Wanneer kies je voor een visgraat vloer?

1 February, 2021

Je kunt geen programma over wonen bekijken of de volgende visgraat vloer is gevonden. De vloer bestaat al eeuwen, maar is nu terug en populairder dan ooit. Zeker bij moderne en industriële interieurarchitectuur kom je steeds meer visgraat vloeren tegen. We weten het heel goed! Maar wat is dit voor een vloer?

Waarom een visgraat vloer?


Allereerst is het grootste voordeel eigenlijk de uitstraling van de visgraatvloer. Het is niet voor niets om de vloer te leggen in kastelen en paleizen! De visgraatvloer is stijlvol en zorgt voor veel sfeer in de kamer.Sinds honderden jaren geleden de eerste visgraatvloer werd gelegd, kan gezegd worden dat de vloer tijdloos is. Een groot voordeel! Gelukkig is de vloer ook in huizen zonder rechte hoeken eenvoudig te plaatsen. Verklein het punt vervolgens een beetje. Een ander groot voordeel is dat de vloeren in verschillende maten en materialen verkrijgbaar zijn. Je kunt kiezen voor dunnere punthaken of dikkere planken. 

Daarnaast is een visgraatvloer van PVC ook mogelijk.Kies je voor een visgraatvloer van PVC dan heeft dit ook als bijkomend voordeel dat de vloer geschikt is voor vloerverwarming. Je hebt ook een visgraat vloer eiken. De visgraat vloer eiken geeft een mooie stijlvolle look. Hij is niet geschikt voor vloerverwarming, maar het geeft wel die natuurlijke sfeer. Vloerverwarming wordt steeds populairder en wordt vaak gebruikt in nieuwe bouwprojecten, maar de visgraat vloer eiken is desondanks no altijd populair.

Klik hier voor meer informatie. 

De voordelen op een rijtje


De belangrijkste voordelen van de visgraatvloer zijn in één oogopslag duidelijk:
De vloer is sfeervol en tijdloos, vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende maten, materialen en kleuren, de visgraatvloer kan in elke kamer worden geplaatst, PVC visgrat vloer is geschikt voor vloerverwarming.

Zijn er ook nadelen?


Helaas, ieder voordeel kent zijn nadeel. Het grootste nadeel? Dit zijn inderdaad kosten. Visgraat vloeren zijn duur. Als de vloer is geïnstalleerd, zal de prijs hoog zijn. De plaatsing is een zeer tijdrovend proces. Vooral als de kamer geen rechte hoeken heeft. Naast de kosten zijn visgraat vloeren ook hoger dan andere laminaten. Daarom is het belangrijk dat je een goede vloer legt. De visgraat vloer moet op een vlakke ondergrond worden geplaatst. Als er geen vlakke ondergrond is, kan de visgraatvloer niet geplaatst worden. Ook is het verstandig om van tevoren te bedenken op welke plekken je een visgraatvloer moet leggen. Visgraat vloeren zijn niet geschikt voor natte ruimtes. Daarom zijn zeer vochtige keukens of ruimtes met wasmachines en / of drogers niet geschikt voor gebruik.