Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Waar moet je op letten bij het inbraakveilig maken van je huis?

Waar moet je op letten bij het inbraakveilig maken van je huis?

28 April, 2017

In de afgelopen jaren is het steeds belangrijker geworden om woningen op de juiste wijze te beveiligen tegen het dreigende gevaar van inbrekers. Inbrekers gebruiken vaker en meer geweld om woningen binnen te dringen, waardoor de kans op gevaarlijke situaties en schade aan je woning toeneemt. Er zijn verschillende manieren om je woning inbraakveilig te maken, waarover wij spraken met een specialist op het gebied van inbraakpreventie in Amstelveen. Deze slotenmaker gaf aan dat de beveiliging van veel woningen momenteel nog tekortschiet, met alle gevolgen van dien. Bedenk je eens welke gevaarlijke situaties er in je woning kunnen ontstaan bij een inbraak!

Goede sloten voor ramen en deuren

Een goede huisbeveiliging begint bij het gebruik van de juiste sloten op ramen en deuren. Veel woningbezitters letten bij het beveiligen van hun woning voornamelijk op de beveiliging van deuren in huis. Het beveiligen van ramen is echter minstens zo belangrijk. Dit geldt in het bijzonder voor de ramen in de buurt van een plat dak of een regenpijp. Deze ramen zijn vaak makkelijk open te breken door inbrekers, omdat hier geen goede sloten op geplaatst zijn. Bij het plaatsen van nieuwe sloten is het raadzaam om voor gecertificeerde sloten te kiezen, of sloten die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk.

Een alarmsysteem installeren in huis

Naast het gebruik van goede sloten op ramen en deuren kan het verstandig zijn om een alarmsysteem te installeren. Het alarmsysteem kan uit verschillende componenten bestaan, zodat het alarmsysteem naadloos kan aansluiten bij de beveiligingsrisico’s voor je woning. Hang bijvoorbeeld een bewegingssensor op de overloop van je woning op, kies voor magneetcontacten op ramen en deuren, enzovoorts. Een afgaand alarm schrikt inbrekers af wanneer zij eenmaal in je woning zijn. Zij krijgen zo nauwelijks de tijd om dierbare en waardevolle voorwerpen uit je woning te onteigenen.