Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Vochtbestendige vloeren

Vochtbestendige vloeren

16 November, 2016

Onderzoek dat door de jaren heen werd uitgevoerd heeft aangetoond dat verschillende factoren aan de basis kunnen liggen van optredende barsten in uw gietvloer. In eerste instantie kunnen deze veroorzaakt worden door opstijgend vocht. Vocht dat zich onder de vloer bevindt probeert zich namelijk steeds een weg naar buiten te banen en het kleinste spleetje onder de grond kan voldoende zijn om vocht te laten manifesteren. Op deze manier steken barsten in uw vloer de kop op waardoor uw gietvloer of coating vloer een belangrijk deel van haar uitstraling verliest. Daarnaast kunnen ook grote temperatuurverschillen aan de basis liggen van barsten in uw vloer waardoor u ook deze maar beter zult willen voorkomen.

Voor- en nadelen van gietvloeren

De gietvloer is de afgelopen jaren erg populair geworden door de vele voordelen en ongekende mogelijkheden op het gebied van design. Er zijn echter wel veel vragen die zich opdoen bij het kiezen en kopen van een gietvloer. Het design van de gietvloer biedt bovendien veel mogelijkheden wat ook weer vragen oproept omdat steeds meer consumenten de voordelen van Gietvloer Amersfoort ontdekken.  Kijk bijvoorbeeld eens op Gietvloer Tips om u op weg te helpen hebben we hier een overzicht gemaakt van de meest voorkomende vragen die we voorbij zien komen:

Wat is een gietvloer precies?

Een gietvloer is een naadloze kunststof vloer die wordt gegoten. De gietvloer bestaat uit verschillende coating lagen. Gietvloer renovatie is ook ideaal voor uw bestaande vloer. Er wordt dan een laag overheen gegoten.

Waar wordt de gietvloer geplaatst?

Voorheen werd de gietvloer voornamelijk geplaatst in musea en galerieën bijvoorbeeld. Tegenwoordig worden gietvloeren eigenlijk overal gebruikt! Gietvloer Amsterdam heeft bijvoorbeeld al vaak een vloer in deze ruimtes geplaatst.