Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Vloerisolatie bespaart u kosten in de winter

Vloerisolatie bespaart u kosten in de winter

24 October, 2017

In de wintermaanden is het maar al te lekker wanneer u beschikt over een warme vloer. Hierdoor kunt op uw wintersokken zonder koude voeten te krijgen door het huis lopen. Maar bij veel huishoudens wordt de vloer maar niet warm. Hoe komt dit? Dit wordt veroorzaakt door een slechte isolatie. Wanneer er geen kruipruimte isolatie aanwezig is zal de verwarming meer moeite hebben met het verwarmen van uw vloer. Daarom bespaart vloerisolatie kosten in de winter. Wanneer uw geniet van een goede isolatie bespaart u maandelijks op energiekosten. Om meer inzicht te geven wat een kruipruimte isolatie inhoudt, en waarom u kunt besparen, schreven we dit artikel.

Waarom een kruipruimte isolatie?

Een isolatie in uw kruipruimte is naast dat het u kosten bespaart, een duurzame investering. Wanneer er namelijk geen isolatie aanwezig is, neemt dit een aantal vervelende nadelen met zich mee. De kruipruimte bevindt zich in de meeste huizen onder de vloer. Het is er vaak donker en vochtig. Zodra er warmte de kruipruimte binnendringt zal het vocht tegen uw vloer aan gaan zitten. Hierdoor zal de vloer beschadigen en kouder aanvoelen omdat het vocht door de vloer heentrekt. Naast dit kan een slechte vloerisolatie leiden tot een slecht woonklimaat. Wanneer het vocht een langere tijd blijft zitten ontstaat er schimmel en vervuilde lucht en dit kan gezondheidsklachten veroorzaken. Als u kiest voor een goede kruipruimte isolatie ervaart u de volgende voordelen:

  • Warmere vloeren
  • Beter woonklimaat in huis
  • U bespaart kosten
  • U werkt mee aan een beter milieu

Als er een goede kruipruimte isolatie aanwezig is, zult u de bovengenoemde voordelen ervaren. Twijfel daarom niet langer en kies ook voor een goede isolatie voor uw vloeren.

Een warme vloer in de winter

Om kosten te besparen is een goede isolatie van essentieel belang. Wanneer uw kruipruimte niet geïsoleerd is en het vocht tegen uw vloer zit, zal de verwarming meer moeten stoken om uw vloeren warm te krijgen. Dit kost veel energie, wat een negatieve invloed heeft op uw maandelijkse energiekosten. Bij een isolatie wordt er een beschermde laag, wat bestaat uit EPS-korrels, tegen de onderkant van uw vloer gemaakt. Dit zal het vocht weerhouden om tegen uw vloeren aan te gaan zitten. Bij een EPS-isolatie worden er duurzaam materiaal gebruikt met een oog op het verbeteren van ons milieu. Een vloerisolatie is daarom een duurzame investering. Naast de duurzame materialen die gebruikt worden bespaard u energie wat goed is voor onze samenleving en uw portemonnee. Doordat het vocht niet meer tegen uw vloeren aankomt zal de vloer warmer aanvoelen en hoeft u de verwarming minder hoog op te stoken.

Bekijk wat er mogelijk is voor u

Ervaart u ook koude vloeren of 1 van de andere voorkomende problemen. Bekijk dan wat er mogelijk is voor uw kruimruimte. Wanneer u vragen heeft is ons advies een specialist te benaderen die vervolgens uw kruipruimte komt bekijken. Zo weet u na de bezichtiging de mogelijkheden en kosten die er aan verbonden zijn. Een duurzame investering die u geld bespaart en warme vloeren biedt in de winter!