Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Vloeren voor in de kinderkamer

Vloeren voor in de kinderkamer

22 January, 2019

Vloeren kiezen  voor in de kinderkamer of babykamer is net zo belangrijk als in de rest van het huis. Wellicht kies je ervoor om de gehele bovenverdieping te voorzien van dezelfde vloer, dit is wel zo gemakkelijk. Maar misschien is het ook mogelijk om per kamer een andere vloer te kiezen. Maar wat kies je dan voor de babykamer of kinderkamer? Bij een babykamer kun je erover nadenken dat de vloer makkelijk afneembaar moet zijn en natuurlijk wel passend bij de rest van de meubels. Maar denk wel na hoe lang die vloer erin blijft liggen.

Kies je voor tapijt of juist voor laminaat of hout?

Voor de babykamer is tapijt geen goed idee. Ondanks dat het natuurlijk lekker zacht is aan de voeten, kan het ook stoffig worden, houd hierbij rekening met mogelijke allergieën. Onze persoonlijk mening is dan ook om voor de babykamer te kiezen voor laminaat of hout.  Kies voor een tijdloze kleur, zodat later de vloer ook nog bij de kamer van een ouder kindje past.

Ben je bang voor koude voeten bij een laminaat of houten kindervloer? Kijk dan eens naar een leuk kleed. Vloerkleden voor de kinderkamer zijn er in allerlei maten, kleuren en vormen. En ook al in aantrekkelijke prijsklassen.

We hebben vloerkleden gezien in de vorm van wolkjes of dieren. Maar ook stylische vloerkleden met prettige prints erop. Het voordeel van een vloerkleed in de babykamer is; Je wisselt deze weer gemakkelijk na een jaar voor een kleed wat op dat moment goed bij de leeftijd van je kindje past.

Ligt de vloer erin voor de babykamer, dan kun je lekker verder met inrichten! Kies voor meubels die een langere tijd meegaan. Een wiegje kun je kopen, maar ook huren. Ze passen er immers maar een korte tijd in. Je kunt het geld dan besteden voor een bedje waar je kind voor een langere periode in kan slapen. Een commode kan later dienst doen als ladekast, wellicht zelfs elders in huis.

Zodra de vloer ligt en de meubels staan begint het echte stylen. Voor de leukste accessoires kijk je dan eens hier.